MYSTERY ZILLION တွင် English သို့မဟုတ် Unicode ဖြင့်သာ အသုံးပြုခွင့်ရှိသည်။ ဇော်ဂျီ ၊ ဧရာ စသည်တို့ကို အသုံးပြုခွင့် မရှိ။ Unicode fonts များမှာ Mon3,Yunghkio, Myanamr3 စသည်များ အသုံးပြုနိုင်သည်။ Unicode Guide ကို ဒီမှာ Download ချပါ။ Zawgyi to Unicode Converter
Don't share ebook or software if nobody request. You can find free book websites on here. We are welcome for discussion or asking question instead.

check box

edited April 2011 in PHP
ဒီလိုဗျ Member Table ထဲက ဒေတာတွေရှိတယ်.အဲ့ကောင်တွေကို while နဲ့အကုန်ဆွဲထုတ်လိုက်မယ် ပြီးမှ သက်ဆိုင်ရာ Member တစ်ယောက်ချင်းစီရှေ့မှာ Check box လေးတွေထားထားမယ်.အဲ့ဒီမှာ ကိုယ်လိုချင်တဲ့ Member ကို check box on လိုက်မယ်ဆိုရင် checkbox on သမျှ Member ရဲ့သက်ဆိုင်ရာဒေတာ(အသက်၊လိပ်စာ)စတာတွေသယ်သွားမယ်..
လုပ်ငန်းက နှစ်ခုရှိမယ်..Submit လုပ်လိုက်ချိန်မှာ တစ်ခုက နောက် Table တစ်ခုထဲကိုအဲ့ဒေတာတွေသိမ်းမယ် နောက်လုပ်ငန်းတစ်ခုက နောက် page ကိုသွားမယ်..check box ကိုလည်း while loop ထဲမှာထည့်ထားတယ်..ခက်တာက ဒေတာကတစ်ခုပဲ၀င်သွားတယ်..Check လုပ်သမျှဒေတာတွေအကုန်မယူဘူးဖြစ်နေတယ်..ဘယ်လိုရေးရမလဲ ပြန်လည်ဖြေကြားပေးကြပါဦး...........

မှတ်ချက်များ

  • edited July 2011 Administrators
    https://gist.github.com/905039

    name should be array .. like name="chk[]"
  • edited April 2011 Registered Users
    ကျေးဇူး ကိုစေတန်..အခုအဆင်ပြေသွားဘီ...အခု ထပ်ဖြစ်နေတာက select all ဆိုတဲ့ checkbox လေးနှိပ်လိုက်ရင် checkbox အကုန် select မှတ်သွားမယ်.code ကရှိတယ်..JS code သူက name=checkbox အဲ့ဒါပဲ အလုပ်လုပ်တယ်..အခု ကျွန်တော်က name=checkbox[] အဲ့ဒါကို မသိဘူးဖြစ်နေတယ်..
  • edited July 2011 Registered Users
    <pre lang="php">
    <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">

    function checkAll(field)
    {
    for (i = 0; i < field.length; i++)
    field.checked = true ;
    }

    function uncheckAll(field)
    {
    for (i = 0; i < field.length; i++)
    field.checked = false ;
    }

    </script>

    <form name="myform" action="#" method="post">
    <b>Your Favorite Scripts & Languages</b><br>
    <input type="checkbox" name="list" value="1">Java<br>
    <input type="checkbox" name="list" value="2">Javascript<br>
    <input type="checkbox" name="list" value="3">Active Server Pages<br>
    <input type="checkbox" name="list" value="4">HTML<br>
    <input type="checkbox" name="list" value="5">SQL<br>

    <input type="button" name="CheckAll" value="Check All"
    onClick="checkAll(document.myform.list)">
    <input type="button" name="UnCheckAll" value="Uncheck All"
    onClick="uncheckAll(document.myform.list)">
    <br>
    </form>
    </pre>
    It doesn't work checkboxname=list[]
  • edited April 2011 Administrators
    try like this
    <html>
    <head>
    <title>checkbox</title>
    </head>
    <script>
    function select(a) {
        var theForm = document.myForm;
        for (i=0; i<theForm.elements.length; i++) {
            if (theForm.elements[i].name=='mycheckbox[]')
                theForm.elements[i].checked = a;
        }
    }
    </script>
    
    <form name="myForm">
    <input type="checkbox" name="mycheckbox[]" value="somevalue1" />Chk1<br/>
    <input type="checkbox" name="mycheckbox[]" value="somevalue2" />Chk2<br/>
    <input type="checkbox" name="mycheckbox[]" value="somevalue3" />Chk3
    </form>
    
    <a href="javascript:select(1)">Check all</a> |
    <a href="javascript:select(0)">Uncheck all</a
    </html>
    
  • edited July 2011 Administrators
    try like this
    <pre lang="xhtml">
    <html>
    <head>
    <title>checkbox</title>
    </head>
    <script>
    function select(a) {
    var theForm = document.myForm;
    for (i=0; i<theForm.elements.length; i++) {
    if (theForm.elements.name=='mycheckbox[]')
    theForm.elements.checked = a;
    }
    }
    </script>

    <form name="myForm">
    <input type="checkbox" name="mycheckbox[]" value="somevalue1" />Chk1<br/>
    <input type="checkbox" name="mycheckbox[]" value="somevalue2" />Chk2<br/>
    <input type="checkbox" name="mycheckbox[]" value="somevalue3" />Chk3
    </form>

    <a href="javascript:select(1)">Check all</a> |
    <a href="javascript:select(0)">Uncheck all</a
    </html>
    </pre>
  • edited July 2011 Registered Users
    <pre lang="xhtml">
    <script>
    function SetAllCheckBoxes(FormName, FieldName, CheckValue)
    {
    if(!document.forms[FormName])
    return;
    var objCheckBoxes = document.forms[FormName].elements[FieldName];
    if(!objCheckBoxes)
    return;
    var countCheckBoxes = objCheckBoxes.length;
    if(!countCheckBoxes)
    objCheckBoxes.checked = CheckValue;
    else
    // set the check value for all check boxes
    for(var i = 0; i < countCheckBoxes; i++)
    objCheckBoxes.checked = CheckValue;
    }
    </script>
    <form method="GET" action="" name="myForm">
    <label for="myCheckbox1">
    <input type="checkbox" name="myCheckbox" value="1" id="myCheckbox1">
    I like Britney Spears </label>

    <br>
    <label for="myCheckbox2"><input type="checkbox" name="myCheckbox" value="2" id="myCheckbox2">
    I like Hillary Duff </label>
    <br>
    <label for="myCheckbox3"><input type="checkbox" name="myCheckbox" value="3" id="myCheckbox3">
    I like Mandy Moore </label>
    <br><input type="button" onclick="SetAllCheckBoxes('myForm', 'myCheckbox', true);" value="I like them all!">
      
    <input type="button" onclick="SetAllCheckBoxes('myForm', 'myCheckbox', false);" value="I don't like any of them!">
    </form>
    </pre>

    ရသွားပါပြီ ကျေးဇူးပါ
  • kyikyi
    Registered Users
    hi bro ko kyishaung! i want to get your code above(uppermost). because i have a problem with checkbox. i can't control checkbox. my problem is how to control checkbox in the table. i want to keep the checked data as status field in database. Pls help me..
  • edited July 2011 Registered Users
    <pre lang="php">
    <html>
    <head></head>
    <body>
    <?php
    $conn=mysql_connect("localhost","root","");
    mysql_select_db("db_name",$conn);
    ?>
    <form action="index.php" method="post">
    <?php
    $name = mysql_query("select * from book");
    while($row = mysql_fetch_array($name))
    {
    echo "<input type='checkbox' name='checkboxname[]' value='".$row."'>".$row."<br>";
    }
    ?>
    <br><br><input type="submit" name="Submit">
    </form>
    </body>
    </html>
    <?php
    if(isset($_POST)){
    $count=count($_POST);
    $title=$_POST;
    echo "Total book is ".$count.".";
    if($count>0){
    echo "<br><br>Selected Book names are: <br>";
    for($i=0;$i<$count;$i++)
    {
    $result = mysql_query("SELECT * FROM book WHERE id=$title[$i]");
    if($result){
    $row = mysql_fetch_assoc($result);
    echo "<br>".$row;
    }
    }
    }
    }
    ?>
    </pre>
    ဒီလိုမျိုးကိုပြောတာလား စမ်းကြည့်ပါဦးအဆင်ပြေသလားလို့..reply နောက်ကျသွားတယ်..ဆောရီး..
  • Registered Users
    bro ko kyi shaung ..
    i wrote ur above script & i connected db but it can't work & dunn show data from database..
    can u explain me .. what can i continue to work it ??? it dunn work action method..
  • Registered Users
    ကျွန်တော့်ကို ကုတ်တစ်ချက်ပြပါလားခင်ဗျ.
  • kyikyi
    edited July 2011 Registered Users
    hi.. bro ko kyi shaung.......
    thanks a lot.
    ur code is exactly the same i want.. now i want to know how to
    do 'check and unchecked'. i mean how to play checked and uncheked value when i click check box.i want to show the check boxs and want to save checked and unchecked value in a table as status. bro! '$count' can get the checked count. i also want to unchecked count to save.pls tell me how i can solve. i'm very important to solve it.i'll waiting your reply.... pls help me. (pls forgive me if u don't understand my english writting. i'm so poor in eng.i want to write in myanmar but i can't m3 font. ).
  • kyikyi
    Registered Users
    waiting!!!
    waiting!!!
    waiting!!!
  • Administrators
    kyi wrote:
    hi.. bro ko kyi shaung.......
    thanks a lot.
    ur code is exactly the same i want.. now i want to know how to
    do 'check and unchecked'. i mean how to play checked and uncheked value when i click check box.i want to show the check boxs and want to save checked and unchecked value in a table as status. bro! '$count' can get the checked count. i also want to unchecked count to save.pls tell me how i can solve. i'm very important to solve it.i'll waiting your reply.... pls help me. (pls forgive me if u don't understand my english writting. i'm so poor in eng.i want to write in myanmar but i can't m3 font. ).

    Sorry, I don't understand. You can type with zawgyi and convert in http://dl.dropbox.com/u/283860/host/zg2uni/converter.html

  • Registered Users
    ဆောရီး မ၀င်ဖြစ်လို့ ခင်ဗျ. ဘာကိုဆိုလိုတာလဲခင်ဗျ Check box ကနေ Select မလုပ်တဲ့ ဒေတာ တွေပါ လိုချင်တာလားခင်ဗျ...
  • kyikyi
    edited July 2011 Registered Users



    ဟိုင်း ကျေးဇူးပါကိုစေတန်....
    ဟုတ် ကိုkyishaung ..ကျေးဇူးပါနော်..
    ကျွန်မက comment control ရေးနေတာပါ.. admin ကနေ user comment တွေကို checkbox နဲ. control လုပ်တာလေးပါ။ အဲဒါ အကိုဆီက code နဲ.အဆင်ပြေသလောက်ရှိသွားတယ်။ အရင်က checkbox status(check လုပ်ထားတာရှိမှ ) ရှိမှ save comment မှာ save ထားတာ။ အခုက checkbox ကို check/uncheck လုပ်တဲ.အပေါ် မူတည်ပြီး သိမ်းချင်တာ။ အဲဒီ checkbox နဲ.ပြထားတဲ. comment တွေကို check လိုက်ရင် status က 1 , uncheck လုပ်လို်က်ရင် status က 0. အဲလိုဖြစ်ချင်တာအကို။ database ရဲ. comment table ထဲက status အတိုင်း admin ရဲ.comment view မှာ status 1 ဖြစ်တဲ. user တွေရဲ. checkbox တွေက on ပြီးသား။ အဲလိုလေး ဖြစ်ချင်တာပါအကို။ကျွန်မပြောတာ အဆင်ပြေလားမသိဘူး။ ကူညီပေးပါအုံးနော်။ကိုစေတန်၊ ကိုkyishaung နဲ. mz က သူငယ်ချင်းများ...



  • Administrators
    check box ရဲ့ value ကို comment id နဲ့ သိမ်းလိုက်ပါ။ ပြီးရင် submit လုပ်တဲ့ အခါမှာ check လုပ်ထားတဲ့ array ထဲကမှာ comment id နဲ့ စစ်ပြီး ဖျက်တာတို့ ပြင်တာတို့ လုပ်ပါ။ code sample လေးကို အောက်မှာ ရေးပြထားတယ်။

    <pre lang="php">
    <!DOCTYPE html>
    <html>
    <head>
    <title>Comment</title>
    </head>
    <body>
    <?php

    if(isset($_POST)) {
    echo "<div style='background-color:#EEE'>";
    foreach ($_POST as $comment_id)
    {
    echo $comment_id;
    echo "<br/>";
    }
    echo "</div>";
    }
    ?>
    <form action="<?php echo $_PHP ?>" method="POST" >
    <?php
    for($i=0;$i<=10;$i++)
    {
    ?>
    <input type="checkbox" name="comment[]" value="<?php echo $i ?>">
    Comment ID is <?php echo $i ?><br/>
    <?php
    }
    ?>
    <input type="submit" value="submit">
    </form>
    </body>
    </html>
    </pre>
  • kyikyi
    edited July 2011 Registered Users
    ဟုတ်..အကိုစေတန် ကြိုးစားကြည်.လိုက်မယ်။ ကျေးဇူးပါနော်။
Sign In or Register to comment.