MYSTERY ZILLION တွင် English သို့မဟုတ် Unicode ဖြင့်သာ အသုံးပြုခွင့်ရှိသည်။ ဇော်ဂျီ ၊ ဧရာ စသည်တို့ကို အသုံးပြုခွင့် မရှိ။ Unicode fonts များမှာ Mon3,Yunghkio, Myanamr3 စသည်များ အသုံးပြုနိုင်သည်။ Unicode Guide ကို ဒီမှာ Download ချပါ။ Zawgyi to Unicode Converter
Don't share ebook or software if nobody request. You can find free book websites on here. We are welcome for discussion or asking question instead.

ကွန်ပျုတာအင်တာနက်သုံးရင်လေးလို့ပါ(မသ&#41

edited October 2008 in Antivirus & Virus
မင်္ဂလာဆောင်ပါခင်ဗျာ:103:

ကွန်ပျုတာ ဗိုင်းရပ်စ်ကိုက်နေပြီး အင်တာနက်သုံးရင် လေးနေလို့ပါခင်ဗျာ
System 32 မပေါ်သေးပါဘူး
command prompt ရိုက်လို့ရပါသေးတယ်ခင်ဗျာ
ကျေးဇူးပြု၍ အကြောင်းပြန်ပါခင်ဗျာ ( မရ ရအောင်လည်း ဖြေရှင်းပေးခင်ဗျာ)
:)ကျေးဇူး ရှယ်တင်ပါသည်:D

မှတ်ချက်များ

  • edited October 2008
    beegran wrote: »
    မင်္ဂလာဆောင်ပါခင်ဗျာ:103:

    ကွန်ပျုတာ ဗိုင်းရပ်စ်ကိုက်နေပြီး အင်တာနက်သုံးရင် လေးနေလို့ပါခင်ဗျာ
    System 32 မပေါ်သေးပါဘူး
    command prompt ရိုက်လို့ရပါသေးတယ်ခင်ဗျာ
    ကျေးဇူးပြု၍ အကြောင်းပြန်ပါခင်ဗျာ ( မရ ရအောင်လည်း ဖြေရှင်းပေးခင်ဗျာ)
    :)ကျေးဇူး ရှယ်တင်ပါသည်:D
    not clear what virus attack ur computer
    So, i want to suggest easily way is go to disk clean up and disk defragmenter
  • edited October 2008 Registered Users
    format လုပ်လိုက်ပါ။:P
  • edited October 2008 Moderators
    format လုပ်လိုက်ပါ။:P

    Good Iဒီယာ:D

    Folder Options ပေါ်သေးလား??
    အသေးစိတ်ပြောပေးပါလား???
  • edited October 2008 Registered Users
    ကျနော့် စက်ကို အင်တာနက်ချိတ်တုန်းကတော့ Svchost.exe ဗိုင်းရပ်စ် ၀င်သွားလို့ အဲလိုတော့ ဖြစ်ဖူးပါတယ်ဗျာ ... ksapersky antivirus ကိုသုံးကြည့်ပါ ကျနော့်တုန်းကတော့ ဟဲဟဲ

    format ပြန်လုပ်ပစ်လိုက်မိတယ်ဗျ... :P:P
  • edited October 2008 Registered Users
    လွယ်ပါတယ်...
    Window အသစ်တင်ရင်တင်..
    မတင်ချင်ရင်ဆိုင်ပို ့.:101:.
    ဆိုင်မပို ့ချင်ရင်.....
    ရောင်းပြီးအသစ်သာ၀ယ်လိုက်တော့ဗျာ...:6:
    ဟီးဟီး:D
  • edited October 2008 Registered Users
    :):):):):)

    Virus တွေ့တိုင်း format သာလိုက်ရိုက်မယ် ဆိုရင် အချိန်ကုန် ၊ လူပင်းပန်းမှာ ပေါ့။
    အရေးကြီးတဲ့ Data မရှိရင် ပြဿနာ မဖြစ်ပေမယ့်......တကယ်လို့ Data က အရမ်းအရေးတဲ့ အခါကျရင် ဘယ်လိုလုပ်မလဲ။ Data Lose ဖြစ်ပြီပေါ့။

    Virus ပြဿနာ က သိပ်မကြီး ရင် Anti-virus software သူံးရုံနှင့် ရပါတယ်။
    Anti-Virus Software ကိုလည်း လက်ရှိ Virus တွေကို အကောင်းဆုံးရှင်းပေးနိုင်တာ ဘယ် Software ဆိုတာကိုတော့ စုံစမ်းပေးဖို့တော့လိုတာပေါ့။
    တချို့ Virus ကို Software က မနိုင်တဲ့အခါ Virus နာမည် ကို သိအောင်လုပ်ပြီး သတ်ရပါတယ်။
    Software နဲ့ မနိုင်ရင် Manual ပေါ့။
    ကွန်ပျုတာမှာ ဘယ်လို ပြဿနာ ဖြစ်တယ်ဆိုတာကို ဖြစ်တဲ့ အခြေအနေ အသေးစိတ် ကို ပြန်ရေးပေးရင် MZ က ညီ အကို တွေက ၀ိုင်း၀န်းကူညီပေးပါလိမ့်မယ်။

    ကွန်ပျုတာ လေးတာက သမရိုးကျ Maintain မလုပ်တာကြာလို့လည်းဖြစ်နိုင်သလို ၊ Spyware နဲ့ Virus ပြဿနာလို့ လည်းယူဆ လို့ရတယ်။
    မိမိ ကွန်ပျုတာ ကို သေချာအောင်ပြန်လည် စစ်ဆေးပေးပါအုန်း။
  • edited October 2008 Registered Users
    beegran wrote: »
    မင်္ဂလာဆောင်ပါခင်ဗျာ:103:

    ကွန်ပျုတာ ဗိုင်းရပ်စ်ကိုက်နေပြီး အင်တာနက်သုံးရင် လေးနေလို့ပါခင်ဗျာ
    System 32 မပေါ်သေးပါဘူး
    command prompt ရိုက်လို့ရပါသေးတယ်ခင်ဗျာ
    ကျေးဇူးပြု၍ အကြောင်းပြန်ပါခင်ဗျာ ( မရ ရအောင်လည်း ဖြေရှင်းပေးခင်ဗျာ)
    :)ကျေးဇူး ရှယ်တင်ပါသည်:D


    Virus တွေ့တိုင်း format ရိုက်ရန်မလိုပါဘူးခင်ဗျာ။
    ကွန်ပျူတာမှာ virus ၀င်မ၀င် သေချာသိရအောင်လို့ ဒါလေးတွေဖြေပေးပါ။
    ကွန်ပျူတာမှာ folderoptions ပေါ်မပေါ်။ (Start>Run>explorer>Tools>folderoptions)
    Task Manager ခေါ်လို့ရမရ။ (Start>Run>taskmgr)
    msconfig ခေါ်လို့ရမရ။ (Start>Run>msconfig)
    ပြီးတော့ registry ကိုလည်းဖွင့်လို့ရမရသိချင်ပါတယ်။
  • edited October 2008 Registered Users
    waiyan wrote: »
    လွယ်ပါတယ်...
    window အသစ်တင်ရင်တင်..
    မတင်ချင်ရင်ဆိုင်ပို ့.:101:.
    ဆိုင်မပို ့ချင်ရင်.....
    ရောင်းပြီးအသစ်သာ၀ယ်လိုက်တော့ဗျာ...:6:
    ဟီးဟီး:d

    :106: ရှယ်အကြံပြုချက်အတွက် ရှယ်ကျေးဇူးတင်ပါသည်။:39:
  • edited October 2008 Registered Users
    blackthorn wrote: »
    Virus တွေ့တိုင်း format ရိုက်ရန်မလိုပါဘူးခင်ဗျာ။
    ကွန်ပျူတာမှာ virus ၀င်မ၀င် သေချာသိရအောင်လို့ ဒါလေးတွေဖြေပေးပါ။
    ကွန်ပျူတာမှာ folderoptions ပေါ်မပေါ်။ (Start>Run>explorer>Tools>folderoptions)
    Task Manager ခေါ်လို့ရမရ။ (Start>Run>taskmgr)
    msconfig ခေါ်လို့ရမရ။ (Start>Run>msconfig)
    ပြီးတော့ registry ကိုလည်းဖွင့်လို့ရမရသိချင်ပါတယ်။

    folderoptions ပေါ်ပါတယ်
    Task Manager ခေါ်လို့ရတယ်
    msconfig ခေါ်လို့ရတယ်
    registry ကိုတော့ မဖွင့်တတ်ဘူးဗျ :)
    reply ပြန်တာနောက်ကျတဲ့ အတွက် သည်းခံတော်မူပါ
  • edited October 2008 Registered Users
    kosai wrote: »
    :):):):):)

    Virus တွေ့တိုင်း format သာလိုက်ရိုက်မယ် ဆိုရင် အချိန်ကုန် ၊ လူပင်းပန်းမှာ ပေါ့။
    အရေးကြီးတဲ့ Data မရှိရင် ပြဿနာ မဖြစ်ပေမယ့်......တကယ်လို့ Data က အရမ်းအရေးတဲ့ အခါကျရင် ဘယ်လိုလုပ်မလဲ။ Data Lose ဖြစ်ပြီပေါ့။
    Virus ပြဿနာ က သိပ်မကြီး ရင် Anti-virus software သူံးရုံနှင့် ရပါတယ်။
    Anti-Virus Software ကိုလည်း လက်ရှိ Virus တွေကို အကောင်းဆုံးရှင်းပေးနိုင်တာ ဘယ် Software ဆိုတာကိုတော့ စုံစမ်းပေးဖို့တော့လိုတာပေါ့။
    တချို့ Virus ကို Software က မနိုင်တဲ့အခါ Virus နာမည် ကို သိအောင်လုပ်ပြီး သတ်ရပါတယ်။
    Software နဲ့ မနိုင်ရင် Manual ပေါ့။
    ကွန်ပျုတာမှာ ဘယ်လို ပြဿနာ ဖြစ်တယ်ဆိုတာကို ဖြစ်တဲ့ အခြေအနေ အသေးစိတ် ကို ပြန်ရေးပေးရင် MZ က ညီ အကို တွေက ၀ိုင်း၀န်းကူညီပေးပါလိမ့်မယ်။

    ကွန်ပျုတာ လေးတာက သမရိုးကျ Maintain မလုပ်တာကြာလို့လည်းဖြစ်နိုင်သလို ၊ Spyware နဲ့ Virus ပြဿနာလို့ လည်းယူဆ လို့ရတယ်။
    မိမိ ကွန်ပျုတာ ကို သေချာအောင်ပြန်လည် စစ်ဆေးပေးပါအုန်း။

    software တော့မရတော့ဘူး
    kaspersky သုံးတာပါ
    folder option , task manager , msconfig ပေါ်သေးပါတယ်
    registry တော့မဖွင့်တတ်ဘူးဗျ
    :77:virus ကို manual သတ်နည်းပြောပြပါလား ခင်ဗျာ:77:
    ကျေးဇူးအထူးတင်ရှိပါကြောင်း:77::77:
  • edited October 2008 Registered Users
    folder option,task manager, msconfig ပေါ်ပါတယ်
    registry တော့မဖွင့်တတ်ဘူး ခင်ဗျ
    kaspersky ကမရတော့ပါဘူး (update လုပ်လို့လည်းမရတော့ဘူး)
    virus manaul သတ်နည်းပြောပြပါလားခင်ဗျာ

    :77:MZ မှ ညီအစ်ကိုအားလုံးကို လေးစားစွာဖြင့်:77::77::77::77::77::77:
  • edited October 2008 Registered Users, Moderators
    အင်းးး အခုထက်ထိ ဘာဖြစ်မှန်းကောင်းကောင်းမသိသေးဘူးဗျာ။ ဘာဗိုင်းရပ်စ်ကိုက်ခံထားရလဲဆိုတာ အရင်ဆုံးသိအောင်ကြိုးစားပေးပါလား။ အခုတော့ ဘယ်လိုအကြံပေးရမှန်းတောင်မသိတော့ဘူး။ ဗိုင်းရပ်စ်မရှာတတ်ဘူးဆိုရင်တောင် C:\window အောက်က ဖိုင်ရယ် taskmgr ခေါ်ပြီး process ရယ်ကို screen shot ဖမ်းပြီးတင်ပေးပါလားဗျ။
  • edited October 2008 Registered Users
    folderoptions ပေါ်ပါတယ်
    Task Manager ခေါ်လို့ရတယ်
    msconfig ခေါ်လို့ရတယ်
    registry ကိုတော့ မဖွင့်တတ်ဘူးဗျ :1:
    reply ပြန်တာနောက်ကျတဲ့ အတွက် သည်းခံတော်မူပါ
    progress.gif
  • edited October 2008 Registered Users
    အင်းးး အခုထက်ထိ ဘာဖြစ်မှန်းကောင်းကောင်းမသိသေးဘူးဗျာ။ ဘာဗိုင်းရပ်စ်ကိုက်ခံထားရလဲဆိုတာ အရင်ဆုံးသိအောင်ကြိုးစားပေးပါလား။ အခုတော့ ဘယ်လိုအကြံပေးရမှန်းတောင်မသိတော့ဘူး။ ဗိုင်းရပ်စ်မရှာတတ်ဘူးဆိုရင်တောင် C:\window အောက်က ဖိုင်ရယ် taskmgr ခေါ်ပြီး process ရယ်ကို screen shot ဖမ်းပြီးတင်ပေးပါလားဗျ။

    အစ်ကိုရေ မေးရမှာတောင် အားနာပါတယ်
    အနော် screen shot မဖမ်းတတ်ဘူးဗျ
    အဓိပ္မာယ်မသိလည်း မသိဘူးနော်
    မသိတာများခြင်းအတွက် အားနာပါတယ်ခင်ဗျာ:77::77:
  • edited October 2008 Registered Users
    beegran wrote: »
    အစ်ကိုရေ မေးရမှာတောင် အားနာပါတယ်
    အနော် screen shot မဖမ်းတတ်ဘူးဗျ
    အဓိပ္မာယ်မသိလည်း မသိဘူးနော်
    မသိတာများခြင်းအတွက် အားနာပါတယ်ခင်ဗျာ:77::77:
    မျှော်လင့်ခြင်းများစွာဖြင့် ဒီကစောင့်နေသူ:14:
  • edited October 2008 Registered Users
    beegran wrote: »
    အစ်ကိုရေ မေးရမှာတောင် အားနာပါတယ်
    အနော် screen shot မဖမ်းတတ်ဘူးဗျ
    အဓိပ္မာယ်မသိလည်း မသိဘူးနော်
    မသိတာများခြင်းအတွက် အားနာပါတယ်ခင်ဗျာ:77::77:
    မျှော်လင့်ခြင်းများစွာဖြင့် ဒီကစောင့်နေသူ:14:

    Screen shot ဖမ်းပုံလေးက ကိုယ် လိုချင်တဲ့ Screen ကိုဖွင့်ပြီး Alt + Print Screen ဆိုတဲ့ ခလုပ်လေးကို တွဲပြီးနှိပ်လိုက်ပါ။ ပြီးသွားရင် Accessories ထဲက Paint ကို ဖွင့်လိုက်နော်။ အဲဒီနောက် Edit>Paste ဆိုရင် ကိုယ်လိုချင်တဲ့ Screen လေးရသွားပြီ။ Save လုပ်ပြီးသိမ်းလိုက်ပေါ့။ OK?[URL="file:///C:/Documents%20and%20Settings/Tun%20Tun/Desktop/Sample.bmp"][/URL]
  • edited October 2008 Registered Users, Moderators
    ကို Phoenix မှားနေပြီဗျ Screen shot က Alt + Print Screen မဟုတ်ဘူးဗျ။ win + Print Screen ပါ။ ဖြေကြားပေးတဲ့အတွက်ကျေးဇူးပါ။
  • edited October 2008 Registered Users
    :))
    Phoenix wrote: »
    Screen shot ဖမ်းပုံလေးက ကိုယ် လိုချင်တဲ့ Screen ကိုဖွင့်ပြီး Alt + Print Screen ဆိုတဲ့ ခလုပ်လေးကို တွဲပြီးနှိပ်လိုက်ပါ။ ပြီးသွားရင် Accessories ထဲက Paint ကို ဖွင့်လိုက်နော်။ အဲဒီနောက် Edit>Paste ဆိုရင် ကိုယ်လိုချင်တဲ့ Screen လေးရသွားပြီ။ Save လုပ်ပြီးသိမ်းလိုက်ပေါ့။ OK?

    brother ရေ srceen shot တော့လုပ်ပြီးသွားပြီ
    ဒါပေမယ့် ဒီပေါ်ဘယ်လိုတင်ရမှန်း မသိဘူး:((
    ထပ်ပြီး ကူညီပါအုန်းဗျာ:77::77:

    လေးစားစွဖြင့်
    ထာ၀ရ
  • edited October 2008 Registered Users
    dar so yin kaspersky 7.0 tin pee yin
    latest update loat.
    pee yin scan lite. Kaspersky ka virus taw taw myar myar naing tal.
    virus see yin reply lite. dan tan tan
  • edited October 2008 Registered Users
    Western wrote: »
    dar so yin kaspersky 7.0 tin pee yin
    latest update loat.
    Pee yin scan lite. Kaspersky ka virus taw taw myar myar naing tal.
    Virus see yin reply lite. Dan tan tan

    ကက်စပါ လည်း တင်လို့မရပါ ဒန်တန်တန်
  • edited October 2008 Registered Users
    beegran wrote: »
    ကက်စပါ လည်း တင်လို့မရပါ ဒန်တန်တန်

    kaspersky တင်လို့မရတာက အရင်ကကော တင်ဖူးပါလား
    တင်ဖူးရင် unistall လုပ်သေးလား
    လုပ်လိုက်ရင် လုပ်တုန်းက ဖိုင်တွေ ကျန်နေတတ်ပါတယ်
    advence unistall ဆိုတဲ့ software လေးတွေသုံးကြည့်ဖို့ အကြံပေးချင်ပါတယ်
    registry မဖွင့်တယ်ရင်
    start>run>regedit ဆိုပြီးလုပ်ကြည့်ပါနော်
    :106::106:
Sign In or Register to comment.