MYSTERY ZILLION တွင် English သို့မဟုတ် Unicode ဖြင့်သာ အသုံးပြုခွင့်ရှိသည်။ ဇော်ဂျီ ၊ ဧရာ စသည်တို့ကို အသုံးပြုခွင့် မရှိ။ Unicode fonts များမှာ Mon3,Yunghkio, Myanamr3 စသည်များ အသုံးပြုနိုင်သည်။ Unicode Guide ကို ဒီမှာ Download ချပါ။ Zawgyi to Unicode Converter
Don't share ebook or software if nobody request. You can find free book websites on here. We are welcome for discussion or asking question instead.

wireless သုံးတဲ့အခါ password ခံထားချင်ပါတယ်

edited May 2009 in Other
ကျနော်သိချင်တာလေးတစ်ခုရှိပါတယ်
wireless သုံးတဲ့အခါ password ခံထားချင်ပါတယ်။ဘယ်လိုလုပ်ရမလဲမသိဘူး။
ဥပမာ။ wireless router သုံးထားတယ်ဗျာ။DHCP လဲပေးထားတယ်ဗျာ။ Internet သုံးတဲ့အခါ password ဘဲဖြစ်ဖြစ် ဘာဘဲဖြစ်ဖြစ် တစ်ခုခုခံထားချင်တယ်။MPT က ကုလားလိုင်းလိုပေါ့ဗျာ။ပြန်ပြောပေးကြပါဦး။သိချင်လို့မေးကြည့်တာနော်။ကျနော့်မေးခွန်းကအဓိပယ်မရှိရင်လဲခွင့်လွတ်ကြပါဗျာ

မှတ်ချက်များ

  • edited December 2008 Administrators
    minthiha wrote: »
    ကျနော်သိချင်တာလေးတစ်ခုရှိပါတယ်
    wireless သုံးတဲ့အခါ password ခံထားချင်ပါတယ်။ဘယ်လိုလုပ်ရမလဲမသိဘူး။
    ဥပမာ။ wireless router သုံးထားတယ်ဗျာ။DHCP လဲပေးထားတယ်ဗျာ။ Internet သုံးတဲ့အခါ password ဘဲဖြစ်ဖြစ် ဘာဘဲဖြစ်ဖြစ် တစ်ခုခုခံထားချင်တယ်။MPT က ကုလားလိုင်းလိုပေါ့ဗျာ။ပြန်ပြောပေးကြပါဦး။သိချင်လို့မေးကြည့်တာနော်။ကျနော့်မေးခွန်းကအဓိပယ်မရှိရင်လဲခွင့်လွတ်ကြပါဗျာ
    Wireless Router ရဲ့ Software configuration ထဲမှာ ဝင်ထည့်ပေးရတယ်ဗျ။
  • edited December 2008 Registered Users
    security ထားရင် နည်းနည်းတော့ လေးတယ်နော်.................
  • edited January 2009 Registered Users
    MZ အကိုတို ့ရေ... Wireless Router မှာဘယ်လို Password ပေးရတယ်ဆိုတဲ့ step by step အဆင့်တွေနဲ ့ပြောပြပါလား။ ရှင်းပြပါလားဗျာ။
    client မှရော... Security ခံထားတဲ ့ password ပေးထားတဲ့ Wireless Router ကို ချိတ်ချင်ရင် ဘယ်လိုချိတ်ရပါတယ်ဆိုတာကို အချိန်ပေးပြီးရှင်းပြပေးနိုင်တဲ့အကိုအမများကို မျှော်လင့်နေပါတယ်။:77::77::77:
  • edited January 2009 Registered Users
    wireless router ကို password လုပ်ဖို့ဆိုရင်
    router ရဲ့ setting မှာ ၀င်ပြင်ပေးရတယ်
    router setting မှာ webkey ဆိုတာပေးရတယ်လေ
    English version ဆိုရင်လွယ်ပါတယ် webkey ဆိုတာလေးလိုက်ရှာလိုက်
    အဲဒီ webkey မှာ ကိုယ် ထည့်ချင်တဲ့ password ထည့်ပြီး setting Save လုပ်ထားရင်ရပြီ
    router မှာလုပ်ထားရင် client မှာ မလိုတော့ဘူး
  • edited January 2009 Registered Users
    Router configuration ရဲ့ security tab က WEP( Wire Equibalent privacy) key ကိုပေးထားလိုက်ပါ။ အဲဒါ password ပါပဲ။ Hexa code နဲ့ ၁၀ လုံးပေးရတယ်နဲ့တူတယ်။ သေသေချာချာမမှတ်မိတော့ဘူး။ :D:D
  • edited January 2009 Registered Users
    NawLuLu wrote: »
    wireless router ကို password လုပ်ဖို့ဆိုရင်
    router ရဲ့ setting မှာ ၀င်ပြင်ပေးရတယ်
    router setting မှာ webkey ဆိုတာပေးရတယ်လေ
    English version ဆိုရင်လွယ်ပါတယ် webkey ဆိုတာလေးလိုက်ရှာလိုက်
    အဲဒီ webkey မှာ ကိုယ် ထည့်ချင်တဲ့ password ထည့်ပြီး setting Save လုပ်ထားရင်ရပြီ
    router မှာလုပ်ထားရင် client မှာ မလိုတော့ဘူး
    ကျနော်မရှင်းလို့နည်းနည်းမေးမယ်နော်
    router မှာ password ပေးထားရင် client တွေမှာပါ password တွေလိုချင်တာ
    ဘကြောင့်လဲဆိုတော့ ဘေးနားကအခန်းကလူတွေကယူသုံးနေလို့ပါ
    ပြောပြီးသုံးရင်တော့ ပေးသုံးမှာပေါ့ဗျာ
    ခုတော့ မပြောဘဲသုံးနေလို့ပါ
  • edited January 2009 Registered Users
    ကုလားလိုင်းက dsl က username နဲ့ password ကို wireless router ထဲမှာဘယ်လိုထည့်ရမလဲခင်ဗျ။ router ထဲမှာထည့်လိုက်ရင် client တွေမှာမလိုတော့ဘူးပေါ့နော်
  • edited January 2009 Registered Users
    minthiha wrote: »
    ကျနော်မရှင်းလို့နည်းနည်းမေးမယ်နော်
    router မှာ password ပေးထားရင် client တွေမှာပါ password တွေလိုချင်တာ
    ဘကြောင့်လဲဆိုတော့ ဘေးနားကအခန်းကလူတွေကယူသုံးနေလို့ပါ
    ပြောပြီးသုံးရင်တော့ ပေးသုံးမှာပေါ့ဗျာ
    ခုတော့ မပြောဘဲသုံးနေလို့ပါ
    WEP key က အဲဒါပဲလေ။ client က wireless သုံးဖို့ wireless connection ကို scan လုပ်လို့တွေ့ပြီဆိုရင် connect လုပ်ရတယ်လေ။ အဲဒီ WEP key ခံထားလိုက်ရင် connect လုပ်တဲ့အချိန်မှာ အဲဒီ WEP key ကိုတောင်းလိမ့်မယ်။မှန်အောင်ထည့်ပေးမှသုံးလို့ရမှာ။ အိုကေ?
  • edited January 2009 Registered Users
    wep key က အဲဒါပဲလေ။ client က wireless သုံးဖို့ wireless connection ကို scan လုပ်လို့တွေ့ပြီဆိုရင် connect လုပ်ရတယ်လေ။ အဲဒီ wep key ခံထားလိုက်ရင် connect လုပ်တဲ့အချိန်မှာ အဲဒီ wep key ကိုတောင်းလိမ့်မယ်။မှန်အောင်ထည့်ပေးမှသုံးလို့ရမှာ။ အိုကေ?
    ရှဲရှဲပါဗျာ။ကုလားလိုင်းအကြောင်းလေးလဲဖြေရှင်းပေးပါဦး
  • edited January 2009 Registered Users
    password ခံမထား၇င်တော့ဘေးခန်းက လူက ယူသုံးရင်တောင်မကဘူး..password ပါ၀င်ပေးသွားမှ ကိုယ်ကိုယ်တိုင်တောင်၀င်မရဖြစ်နေမယ်...ကျွန်တော်ဆီမှာ ဆို Browser ထဲမှာ ဒီလို့
    http://192.168.1.1/ ရိုက်ကြည့် Authorization Require လို့တောင်းလိမ်မယ်...Password ခံထားလို့:103::103:
  • edited January 2009 Registered Users
    WEP key က အဲဒါပဲလေ။ client က wireless သုံးဖို့ wireless connection ကို scan လုပ်လို့တွေ့ပြီဆိုရင် connect လုပ်ရတယ်လေ။ အဲဒီ WEP key ခံထားလိုက်ရင် connect လုပ်တဲ့အချိန်မှာ အဲဒီ WEP key ကိုတောင်းလိမ့်မယ်။မှန်အောင်ထည့်ပေးမှသုံးလို့ရမှာ။ အိုကေ?
    အဲဒါတော့အိုကေသွားပြီဗျ
    ဟိုကုလားလိုင်းက userneame နဲ့ password ကိုလဲရှင်းပြပေးပါဦး။
    ကျနော်ပြောတာမရှင်းကြလို့နဲ့တူတယ် ပြန်ရှင်းပြမယ်ဗျာ
    မြန်မာပြည်မှာ cabel နဲ့ internet သုံးမယ်ဆိုရင် လိုင်း ၂ လိုင်းရှိတယ်ဗျာ
    ၁ လိုင်းက ကိုရီးယား လိုင်း။ ဒီလိုင်းက userneame တွေ password တွေမလိုဘူးဗျာ
    နောက်တလိုင်းက အိန္ဒိယကနေယူတဲ့ ကျနော်ပြောတဲ့ ကုလားလိုင်းဆိုတာလေ
    သူကကျတော့ userneame နဲ့ password လိုတယ်ဗျ
    userneame နဲ့ password မထည့်ဘူးဆိုရင် ping ခေါ်လို့ဘဲရတယ် internet သုံးလို့မရဘူး
    internet သုံးချင်တယ်ဆိုရင်တော့ သူတို့ website ကနေ MPTBroadbandv2.0.exe လေးကို download ဆွဲရတယ်ဗျာ
    အဲဒါလေးကို run လိုက်ရင် userneame နဲ့ password တောင်းတဲ့ box လေးကျလာမယ်
    userneame နဲ့ password ကိုရိုက်ပြီးရင်သုံးလို့ရပြီ
    အမလေးမောလိုက်တာဗျာ
    ကျနော်သိချင်တာက အဲဒီ userneame နဲ့ password ကို wireless router မှာဘဲလိုထည့်ရမလဲဆိုတာပါ
    ကျေးဇူးတင်ပါတယ်ဗျာ:65:
  • edited January 2009 Registered Users
    ခင်ဗျားက အရင် ရှင်းအောင်ပြောပြလေဗျ။ ဘယ်က ကုလားလိုင်း၊ ကိုရီးယားလိုင်းတွေ လာပြောနေတာလဲ။ နားမလည်ဘူး။ :O
    အခု router အကြောင်းပြောနေတာလား။ ဒါဆိုလဲ ခင်ဗျားပြောတဲ့ cable to internet အကြောင်း အရင်ပြောဗျ။
  • edited January 2009 Registered Users
    mmlegend wrote: »
    ခင်ဗျားက အရင် ရှင်းအောင်ပြောပြလေဗျ။ ဘယ်က ကုလားလိုင်း၊ ကိုရီးယားလိုင်းတွေ လာပြောနေတာလဲ။ နားမလည်ဘူး။ :o
    အခု router အကြောင်းပြောနေတာလား။ ဒါဆိုလဲ ခင်ဗျားပြောတဲ့ cable to internet အကြောင်း အရင်ပြောဗျ။
    အခုလိုပြောပေးတာကျေးဇူးပါပယ်ဗျာ
    ကျနော်လဲမရှင်းပြတတ်တော့တာနဲ့ ကိုစူသီ့ဆီကိုဘဲဖုန်းဆက်မေးထားတယ်
    :d
  • edited January 2009 Registered Users
    WEP မသုံးပါနဲ့ WPA-PSK သုံးပါ ပိုမိုလုံခြုံစိတ်ချရပါသည်။ သာမန် password ပေးသလိုပေးနိုင်ပါသည်။ WEP က ဂဏန်းတွေချည်းပဲဆိုတော့ ဖောက်ရထွင်းရလွယ်ကူပါသည်။
  • edited May 2009 Registered Users
    router setting ကို ဘယ်က ရှာရမလဲ ခင်ဗျာ။
    NawLuLu wrote: »
    wireless router ကို password လုပ်ဖို့ဆိုရင်
    router ရဲ့ setting မှာ ၀င်ပြင်ပေးရတယ်
    router setting မှာ webkey ဆိုတာပေးရတယ်လေ
    English version ဆိုရင်လွယ်ပါတယ် webkey ဆိုတာလေးလိုက်ရှာလိုက်
    အဲဒီ webkey မှာ ကိုယ် ထည့်ချင်တဲ့ password ထည့်ပြီး setting Save လုပ်ထားရင်ရပြီ
    router မှာလုပ်ထားရင် client မှာ မလိုတော့ဘူး
  • edited May 2009 Registered Users
    wailinmg wrote: »
    router setting ကို ဘယ်က ရှာရမလဲ ခင်ဗျာ။

    Router Setting ကို၀င်ချင်ရင် Browser တစ်ခုရဲ့ address bar မှာ 192.168.1.1 ဆိုပြီးရိုက်လိုက်ပါ .... အဲဒီမှာ user name နဲ့ password ထည့်ထားရင်ဖြည့်လိုက်ပါ .. ဒါဆို router setting ထဲ၀င်ပြီ ... :)
  • edited May 2009 Registered Users
    minthiha wrote: »
    အဲဒါတော့အိုကေသွားပြီဗျ
    ဟိုကုလားလိုင်းက userneame နဲ့ password ကိုလဲရှင်းပြပေးပါဦး။
    ကျနော်ပြောတာမရှင်းကြလို့နဲ့တူတယ် ပြန်ရှင်းပြမယ်ဗျာ
    မြန်မာပြည်မှာ cabel နဲ့ internet သုံးမယ်ဆိုရင် လိုင်း ၂ လိုင်းရှိတယ်ဗျာ
    ၁ လိုင်းက ကိုရီးယား လိုင်း။ ဒီလိုင်းက userneame တွေ password တွေမလိုဘူးဗျာ
    နောက်တလိုင်းက အိန္ဒိယကနေယူတဲ့ ကျနော်ပြောတဲ့ ကုလားလိုင်းဆိုတာလေ
    သူကကျတော့ userneame နဲ့ password လိုတယ်ဗျ
    userneame နဲ့ password မထည့်ဘူးဆိုရင် ping ခေါ်လို့ဘဲရတယ် internet သုံးလို့မရဘူး
    internet သုံးချင်တယ်ဆိုရင်တော့ သူတို့ website ကနေ MPTBroadbandv2.0.exe လေးကို download ဆွဲရတယ်ဗျာ
    အဲဒါလေးကို run လိုက်ရင် userneame နဲ့ password တောင်းတဲ့ box လေးကျလာမယ်
    userneame နဲ့ password ကိုရိုက်ပြီးရင်သုံးလို့ရပြီ
    အမလေးမောလိုက်တာဗျာ
    ကျနော်သိချင်တာက အဲဒီ userneame နဲ့ password ကို wireless router မှာဘဲလိုထည့်ရမလဲဆိုတာပါ
    ကျေးဇူးတင်ပါတယ်ဗျာ:65:

    အဲဒီ username နဲ့ password ကို PPPoE setting မှာရိုက်ရင်ရပါလိမ့်မယ်ဗျ။ စမ်းကြည့်ပါဦး။:D
Sign In or Register to comment.