MYSTERY ZILLION တွင် English သို့မဟုတ် Unicode ဖြင့်သာ အသုံးပြုခွင့်ရှိသည်။ ဇော်ဂျီ ၊ ဧရာ စသည်တို့ကို အသုံးပြုခွင့် မရှိ။ Unicode fonts များမှာ Mon3,Yunghkio, Myanamr3 စသည်များ အသုံးပြုနိုင်သည်။ Unicode Guide ကို ဒီမှာ Download ချပါ။ Zawgyi to Unicode Converter
Don't share ebook or software if nobody request. You can find free book websites on here. We are welcome for discussion or asking question instead.

အင်တာနက်အတု

edited March 2009 in Networking
အစ်ကိုတို့အစ်မတို့ရေသိရင်ကူညီကြပါအုံးဗျို့..........................................................
ကျွန်တော်ကနယ်မှာသင်တန်းခပ်သေးသေးလေးတစ်ခုဖွင့်ထားတယ်ခင်ဗျ...............................
အခုဖြစ်နေတဲ့ problem က ( :Dproblemကိုမြန်မာလိုမရေးတတ်လို့)..........................
ကျွန်တော်ဆိုင်မှာအင်တာနက်မချိတ်ထားဘူးခင်ဗျ....................................................
ပိုက်ပိုက်အခြေအနေကချိတ်ဖို့အခွင့်အရေးမပေးသေးဘူးခင်ဗျ........................................
ဖြစ်နေတာကအင်တာနက် သင်တန်းလေးဖွင့်ပေးချင်လို့ပါ၊လိုင်းကမရှိတော့ပလိန်းချည်းလည်း
သင်လို့က မဖြစ်ဘူးခင်ဗျ၊စာတွေ့ချည်းပဲဖြစ်နေမှာမလို့ပါ............................................
ကျွန်တော် ရန်ကုန်မှာတုန်းက kmd မှာ intranet နဲ့ အင်တာနက်သင်တာတွေ့ဖူးတယ်ခင်ဗျ
အဲ့ဒါမျိူးဘယ် လိုလုပ်ရတယ်ဆိုတာပါပဲ..........................................................
ကျွန်တော် ဖြစ်ချင်တာကတော့ web page အခု (20) လောက်ကို complete download ဆွဲ
ထားမယ်ဗျာ...နောက်ပြီးဆိုင်မှာ server တစ်လုံးထိုင်ပြီး ဒီ web page တွေကိုထားမယ်.......
client တွေကနေ broswer ဖွင့် ပြီး ကျွန်တော် server မှာထားတဲ့ web page တွေကို
address bar မှာ ရိုက်ထည့်လိုက်ရင်ပေါ်စေချင်တာပါ။ အဲ server မရှိတဲ့ page ကတော့
မရဘူးပေါ့နော့။ဒါမျိူးလေးလုပ် ပြီး အင်တာနက်အတုနဲ့ စာသင်ချင်ပါတယ်............
နမူနာ ပြယုံလောက်ပေါ့ ...........................................ဒီတော့ကာ
ဘာတွေလုပ်ဖို့လိုလဲဆိုတာလေးတွေသိချင်တယ်ဗျာ
၁။ server ထိုင်ရမယ်ဆို ဘယ်လို server မျိုးထိုင်ရမယ်၊ဘယ်လို configuration လုပ်
ရမယ်ဆိုတာလေးတွေပေါ့။ client ဘက်မှာပါဘာတွေလုပ်ဖို့လိုအပ်တယ်ဆိုတာလေးတွေ
ပေါ့ အသေးစိတ်သိချင်ပါတယ်ခင်ဗျာ။
ကျွန်တော်ကြားဖူးတာတော့ ပြောကြတာ microsoft ရဲ့ IIS ထိုင်၇မယ်လို့ ကြားဖူးထားတယ်ခင်ဗျ
အဲ့ဒါလေးကောဟုတ်သလားပေါ့နော်။ဟုတ်တယ်ဆိုလည်းဘာတွေဘယ်လိုလုပ်ရတယ်ဆိုတာသိချင်လို့
ပါခင်ဗျာ၊ ဖြစ်နိုင်ရင် အသေးစိတ်လေး ပြောပေးကြပါလားခင်ဗျာ..........................
:106::((:77::D

မှတ်ချက်များ

  • edited March 2009 Registered Users
    XAMPP ကိုတင်လိုက်ပါ
    ပြီးရင် ပြချင်တဲ့ file တွေကို htdoc အောက်မှာ ထည့်လိုက်ပါ
    ဒါဆိုရင် browser မှာ ရိုက်ထည့်ပြီး ကြည့်လို့ရပါပြီ

    eg~ http://localhost/yourpage.html

    တစ်ခြားသိချင်တာရှိရင်ဒီမှာပဲထပ်မေးပါ
    eg~ browsing with domain names etc....
  • edited March 2009 Registered Users
    ကျွန်တော်နားမလည်လို့ပါ....server တွေဘာတွေကောထိုင်ဖို့လိုလားမသိဘူး
    နောက်ပြီး xampp ကိုဘယ်မှာတင်ရမှာလဲခင်ဗျ.........server မှာလားခင်ဗျ
    ဖြစ်နိုင်ရင် နည်းနည်း အသေးစိတ်လေးပြောပြပေးပါလားခင်ဗျ................
    ကျေးဇူးမမေ့ပါဘူးခင်ည......................................................
  • edited March 2009 Registered Users
    phoethat wrote: »
    ကျွန်တော်နားမလည်လို့ပါ....server တွေဘာတွေကောထိုင်ဖို့လိုလားမသိဘူး
    နောက်ပြီး xampp ကိုဘယ်မှာတင်ရမှာလဲခင်ဗျ.........server မှာလားခင်ဗျ
    ဖြစ်နိုင်ရင် နည်းနည်း အသေးစိတ်လေးပြောပြပေးပါလားခင်ဗျ................
    ကျေးဇူးမမေ့ပါဘူးခင်ည......................................................


    XAMPP stands for windows apache mysql php

    you just need to google it and just download it and just need to install click by click

    then, u'll see that u machine already installed the apache and mysql:)
  • edited March 2009 Administrators
    Microsoft က IIS ပဲ သုံးသုံး XAMPP ပဲသုံးသုံးရပါတယ်။

    run မှာ

    notepad C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts

    လို့ရိုက်လိုက်ပါ။

    အဲမှာ IP နဲ့ လုပ်ပြီးတော့ address ထည့်ပေါ့

    ဥပမာ

    127.0.0.1 saturngod.net

    အဲလိုမျိုးပေါ့
  • edited March 2009 Registered Users
    ကျေးဇူးပါအစ်ကိုတို့ရေ....စမ်းကြည့်လိုက်အုံးမယ်ခင်ည.....
    အဆင်မပြေတာလေးတွေရှိရင်ပြန်မေးအုံးမယ်နော်
    အဆင်ပြေရင်ကျေးဇူးမမေ့ပါဘူးခင်ည
    အဒေါ် အပျိုကြီးတွေရှိတယ်ခင်ည..........ဟီး............
  • edited March 2009 Registered Users
    မလုပ်ဘူးရင်အဲလောက်မလွယ်ပါဘူး၊ IIS ရော Apache ရောနှစ်ခုလုံးကအရမ်းခက်တယ်မဟုတ်တောင် လွယ်လွယ်ထထောင်လိုက်ရုံနဲ့တော့မရပါဘူး
    သို ့သော်လည်းစမ်းကြည့်ရမှာကတော့မေးတဲ့သူရဲ့တာ၀န်ပဲ ဖြေတဲ့သူကဖြေထားပြီကိုး
    မရရင်တော့ထပ်မေးဦး
    ဒါမှရမရသိရမှာပေါ့၊ အကောင်းဆုံးကတော့တတ်ကျွမ်းတဲ့သူရှာပြီးသင်ခိုင်းရင်ပိုမြန်နိုင်ပါတယ်
  • edited March 2009 Registered Users
    ကယ်တော်မူကြပါခင်ဗျာ..................................................
    ဟုတ်တယ်ခင်ဗျ...မလုပ်ဘူးတော့မလုပ်တတ်ကြောင်းပါခင်ဗျာ.............
    အသေးစိတ်လုပ်ပုံလုပ်နည်းလေး ပြောပေးကြရင်ကောင်းမယ်ဗျာ...........
    xampp ကို install လုပ်ပြီးသွားပြီခင်ဗျ
    ပြစေချင်တဲ့ complete web page တွေကိုလည်း htdocs အောက်ကိုအရာက်ပို့ပြီးကြောင်းပါ
    ကျန်တဲ့ security ဘာဘာညာညာလေးတွေလည်းကလိကြည့်ပြီးပြီးခင်ဗျ
    ကျွန်တော်က php ,sql,apache နဲ့ပတ်သတ်ပြီး နားမလည်ဘူးခင်ဗျ
    apache ကို web server ထိုင်လို့ရတယ်ဆိုတာတော့သိထားတယ်ခင်ဗျ
    ကျွန်တော်က စက်တစ်လုံးကို xampp တင်ထားပြီး htdocs အောက်ကို
    ကျွန်တော် download ဆွဲထားတဲ့ web page complete file တွေကို
    ထည့်လိုက်ပါတယ်။
    နောက်ပြီး browser ထဲက address bar ကနေ http:\\localhost\web page name.htm
    လို့ရောက်ထည့်လိုက်ရင်ကျွန်တော်ထည့်ထားတဲ့နာမည်အတိုင်း web page တက်လာပါတယ်
    နောက်စက်တစ်လုံးနဲ့ချိတ်ပြီး ဒုတိယ စက်မှာ browser ထဲ၀င်ပြီး proxy setting ကို
    ပထမစက်ရဲ့ ip ကိုပေးလိုက်ပါတယ် port ကို 80 လို့ထည့်ထားပါတယ်...........
    browser address ဘားကနေပြီး www.name.com ဆို ပြီး ဘာရိုက်လိုက်ရိုက်လိုက်
    xampp ရဲ့ home page ကျလာပါတယ်.............................................
    ကျွန်တော် ပထမစက်မှာရှိတဲ့ htdocs အောက်မှာထည့်ထားတဲ့ web page တွေကို
    ခေါ်ချင်ရင်ဘယ်လိုခေါ်ရပါမလဲ......................................................
    http:\\ပထမစက်Ip\web page name.htm ဆိုပြီးရိုက်လိုက်ရင်ထို page ကျလာပါတယ်ခင်ဗျာ
    ရူပ်ကုန်ပြီလားမသိဘူး...............................................................
    ကျွန်တော်က ဒုတိယစက်က browser က address bar ကနေ ပြီး htdocs မှာကျွန်တော်ထည့်ထားတဲ့နာမည်အတိုင်း
    ရိုက်ထည့်ပြီးပေါ်စေချင်ပါတယ်
    ဥပမာ...http:\\www.test.com ဆိုပြီးတော့ပေါ့လေ
    ကိုစေတန်ပြောတဲ့ hosts file ကိုရောဘယ်မှာ ဘယ်လိုမျိုး configuration
    လုပ်ရမလဲ.
    ဖြစ်နိုင်ရင်သေးစိတ်တစ်ဆင့်ချင်းလေးရှင်းပြပေးကြပါခင်ဗျာ.................
    ကျေးဇူးအထူးတင်လျက်ပါ..................................................
    client တွေ ရဲ့ browser address ဘားမှာ http:\\www.name.com ဆိုပြီး အတိအကျသုံးနေရသလိုမျိူး
    ရိုက်ထည့်ပြီးပေါ်စေချင်ပါတယ်ခင်ဗျာ....ရမရကိုလည်းသိချင်ပါတယ်ခင်ဗျာ....................................
  • edited March 2009 Registered Users
    phoethat wrote: »
    ကယ်တော်မူကြပါခင်ဗျာ..................................................
    ဟုတ်တယ်ခင်ဗျ...မလုပ်ဘူးတော့မလုပ်တတ်ကြောင်းပါခင်ဗျာ.............
    အသေးစိတ်လုပ်ပုံလုပ်နည်းလေး ပြောပေးကြရင်ကောင်းမယ်ဗျာ...........
    xampp ကို install လုပ်ပြီးသွားပြီခင်ဗျ
    ပြစေချင်တဲ့ complete web page တွေကိုလည်း htdocs အောက်ကိုအရာက်ပို့ပြီးကြောင်းပါ
    ကျန်တဲ့ security ဘာဘာညာညာလေးတွေလည်းကလိကြည့်ပြီးပြီးခင်ဗျ
    ကျွန်တော်က php ,sql,apache နဲ့ပတ်သတ်ပြီး နားမလည်ဘူးခင်ဗျ
    apache ကို web server ထိုင်လို့ရတယ်ဆိုတာတော့သိထားတယ်ခင်ဗျ
    ကျွန်တော်က စက်တစ်လုံးကို xampp တင်ထားပြီး htdocs အောက်ကို
    ကျွန်တော် download ဆွဲထားတဲ့ web page complete file တွေကို
    ထည့်လိုက်ပါတယ်။
    နောက်ပြီး browser ထဲက address bar ကနေ http:\\localhost\web page name.htm
    လို့ရောက်ထည့်လိုက်ရင်ကျွန်တော်ထည့်ထားတဲ့နာမည်အတိုင်း web page တက်လာပါတယ်
    နောက်စက်တစ်လုံးနဲ့ချိတ်ပြီး ဒုတိယ စက်မှာ browser ထဲ၀င်ပြီး proxy setting ကို
    ပထမစက်ရဲ့ ip ကိုပေးလိုက်ပါတယ် port ကို 80 လို့ထည့်ထားပါတယ်...........
    browser address ဘားကနေပြီး www.name.com ဆို ပြီး ဘာရိုက်လိုက်ရိုက်လိုက်
    xampp ရဲ့ home page ကျလာပါတယ်.............................................
    ကျွန်တော် ပထမစက်မှာရှိတဲ့ htdocs အောက်မှာထည့်ထားတဲ့ web page တွေကို
    ခေါ်ချင်ရင်ဘယ်လိုခေါ်ရပါမလဲ......................................................
    http:\\ပထမစက်Ip\web page name.htm ဆိုပြီးရိုက်လိုက်ရင်ထို page ကျလာပါတယ်ခင်ဗျာ
    ရူပ်ကုန်ပြီလားမသိဘူး...............................................................
    ကျွန်တော်က ဒုတိယစက်က browser က address bar ကနေ ပြီး htdocs မှာကျွန်တော်ထည့်ထားတဲ့နာမည်အတိုင်း
    ရိုက်ထည့်ပြီးပေါ်စေချင်ပါတယ်
    ဥပမာ...http:\\www.test.com ဆိုပြီးတော့ပေါ့လေ
    ကိုစေတန်ပြောတဲ့ hosts file ကိုရောဘယ်မှာ ဘယ်လိုမျိုး configuration
    လုပ်ရမလဲ.
    ဖြစ်နိုင်ရင်သေးစိတ်တစ်ဆင့်ချင်းလေးရှင်းပြပေးကြပါခင်ဗျာ.................
    ကျေးဇူးအထူးတင်လျက်ပါ..................................................
    client တွေ ရဲ့ browser address ဘားမှာ http:\\www.name.com ဆိုပြီး အတိအကျသုံးနေရသလိုမျိူး
    ရိုက်ထည့်ပြီးပေါ်စေချင်ပါတယ်ခင်ဗျာ....ရမရကိုလည်းသိချင်ပါတယ်ခင်ဗျာ....................................

    ကိုစေတန်ပြောတဲ့ဟာက run ကနေ c:\windows\system32\drivers\etc\hosts လို့ရိုက်။
    နောက် open with ပေါ်လာရင် notepad နဲ့ဖွင့် ပြီးရင် IP+websitename ရေးပြီး save လုပ်၊ထွက်။ ဟုတ်လားတော့မသိဘူး :P :P
  • edited March 2009 Registered Users
    dun have too much time
    so, lets go to the short to the point

    consider that the web svr's ip is
    192.168.0.1

    then, u need to run a DNS svr
    (both of forward and reverse)

    then u can start to browse the site with the domain
    eg~ http://test.com

    that's all:)
    (အခုအချိန်သိပ်မရလို့ပါ နောက်ပိုင်းကျမှပဲအသေးစိတ်တင်ပေးပါ့မယ်)
  • edited March 2009 Registered Users
    Star Lay wrote: »
    ကိုစေတန်ပြောတဲ့ဟာက run ကနေ c:\windows\system32\drivers\etc\hosts လို့ရိုက်။
    နောက် open with ပေါ်လာရင် notepad နဲ့ဖွင့် ပြီးရင် IP+websitename ရေးပြီး save လုပ်၊ထွက်။ ဟုတ်လားတော့မသိဘူး :P :P


    yes it's like that:)
  • edited September 2014 Registered Users

    အလုပ်မှာ ဒေါင်းလုပ်ဆွဲမလား မှတ်ပါတယ် လင့်တွေကို အကုန်လိုက်ပိတ်ထားတယ် ဘယ်လိုလုပ်ရမလဲ ????

  • Administrators

    @bibilio‌ There are several ways of bypassing or tunneling. But if your job's policy is not allowing, you shouldn't do it. When you need to download for the job, you can explain and request permission to do it.

Sign In or Register to comment.