MYSTERY ZILLION တွင် English သို့မဟုတ် Unicode ဖြင့်သာ အသုံးပြုခွင့်ရှိသည်။ ဇော်ဂျီ ၊ ဧရာ စသည်တို့ကို အသုံးပြုခွင့် မရှိ။ Unicode fonts များမှာ Mon3,Yunghkio, Myanamr3 စသည်များ အသုံးပြုနိုင်သည်။ Unicode Guide ကို ဒီမှာ Download ချပါ။ Zawgyi to Unicode Converter
Don't share ebook or software if nobody request. You can find free book websites on here. We are welcome for discussion or asking question instead.

Ping တော့ reply ပြန်ပါရဲ့ဗျာ..

edited May 2009 in Networking
ကျွန်တော့ဆီက စက်တစ်လုံး window ပြန်တင်ပြီး ပြန်သုံး ပါတယ်ခင်ဗျာ

ဒါမယ့် စက်က အင်တာနက်မရဘူးဖြစ်နေတယ်ခင်ဗျ

IP . Gateway . Subnet အားလုံး သိတယ်ခင်ဗျ

Gateway ကို Ping တော့လဲ reply ပြန်တယ်

ဒါပေမယ့် အင်တာနက် သုံးလို့ကိုမရဘူး

နက်ခ် ၀က်လဲမိပါတယ်ခင်ဗျာ

အဲ့လာစက်ကပဲကြောင်တာလား

ဒါမှမဟုတ် ကျွန်တော်ပဲ ဘာမှားနေလဲ မသိဘူးခင်ဗျ .. ဆွေးနွေးပေးကြပါဦးဗျာ


အားလုံးပျော်ရွှင်ကြပါစေဗျာ..

မှတ်ချက်များ

  • edited May 2009 Registered Users
    အစ်ကိုကဆိုင်မှာဆင်ထားတာလားခင်ဗျာ....အင်တာနက်သုံးလို့မရဘူးလို့ပြောတာမှာအစ်ကိုbrowser ကိုဖွင့်လို့မရတာလား....ဆိုတာနည်းနည်းလောက်ထပ်ရှင်းပြပါဦးနော်
  • edited May 2009 Registered Users
    DNS setting ကိုစစ်ကြည့်ပါဦး။ အဲဒါမှားနေရင် Internet မရဘူးဗျ။
  • edited May 2009 Registered Users
    bluerays wrote: »
    အစ်ကိုကဆိုင်မှာဆင်ထားတာလားခင်ဗျာ....အင်တာနက်သုံးလို့မရဘူးလို့ပြောတာမှာအစ်ကိုbrowser ကိုဖွင့်လို့မရတာလား....ဆိုတာနည်းနည်းလောက်ထပ်ရှင်းပြပါဦးနော်

    အင်း ဟုတ်တယ်ဗျ အပေါ်မှာပြောခဲ့သလို ပဲ

    DNS IP Gateway

    အားလုံး မှန်တယ် ဒါမယ့် homepage ကိုမပေါ်တာ
  • edited May 2009 Registered Users
    Home page မပေါ်ဘူးဆိုတာက.. Home page ကိုဖွင့်လိုက်ရင် The Page cannot be found ဆိုပြီးပေါ်တာမျိုးလား
    အဲ့ဒါဆိုရင်တော့ LAN setting ထဲမှာ proxy ထည့်ဖို့ကျန်နေတေးလို့ဖြစ်မယ်
    အဲ့လိုလည်းမပေါ်ဘဲနဲ့ connecting ပဲပြနေရင်တော့ အဲ့ဒါကကော်နက်ရှင်ကြောင့်ဖြစ်ဖို့များပါတယ် ။
    ဖြစ်တာကြာဘီလား.. ဒီနေ့မှစဖြစ်တာလား.. အဲ့ဒါဆိုရင်တော့ ညနေစောင်းလောက်မှဖြစ်ဖြစ်တခါထပ်စမ်းကြည့်ပါလား
    လိပ်မလေးမှာလည်းအဲ့လိုဖြစ်ဖူးလို့..
    အခုရက်ပိုင်းက ကော်နက်ရှင်လည်းတော်တော်လေးကိုမကောင်းဘူး ။
    လိပ်မလေးတုန်းကတော့ မနက်ဖြစ်ရင် ညနေလောက်ပြန်ရသွားတတ်တယ်..
  • edited May 2009 Registered Users
    latemalay wrote: »
    Home page မပေါ်ဘူးဆိုတာက.. Home page ကိုဖွင့်လိုက်ရင် The Page cannot be found ဆိုပြီးပေါ်တာမျိုးလား
    အဲ့ဒါဆိုရင်တော့ LAN setting ထဲမှာ proxy ထည့်ဖို့ကျန်နေတေးလို့ဖြစ်မယ်
    အဲ့လိုလည်းမပေါ်ဘဲနဲ့ connecting ပဲပြနေရင်တော့ အဲ့ဒါကကော်နက်ရှင်ကြောင့်ဖြစ်ဖို့များပါတယ် ။
    ဖြစ်တာကြာဘီလား.. ဒီနေ့မှစဖြစ်တာလား.. အဲ့ဒါဆိုရင်တော့ ညနေစောင်းလောက်မှဖြစ်ဖြစ်တခါထပ်စမ်းကြည့်ပါလား
    လိပ်မလေးမှာလည်းအဲ့လိုဖြစ်ဖူးလို့..
    အခုရက်ပိုင်းက ကော်နက်ရှင်လည်းတော်တော်လေးကိုမကောင်းဘူး ။
    လိပ်မလေးတုန်းကတော့ မနက်ဖြစ်ရင် ညနေလောက်ပြန်ရသွားတတ်တယ်..


    LAN Setting မှာလဲ proxy ထည့်ပါတယ်ခင်ဗျ .. ဖြစ်တာက မနေ့လောက်ကတည်းးက ခင်ဗျ ညဘက်စမ်းတာလဲမရဘူးခင်ဗျ ..
  • edited May 2009 Registered Users, Moderators
    IP . Gateway . Subnet အားလုံး သိတယ်
    Gateway ကို Ping တော့လဲ reply ပြန်တယ်ဆိုရင်

    Req Test 1. ping www.google.com ဆိုရင်ရော reply ရလား။

    Home page မပေါ်ဘူးဆိုတာက ဘယ် Website ကိုဖွင့်တာလဲ....
    Req Test 1. www.google.com ဆိုပြီးစမ်းကြည့်လိုက်ပါ

    မိမိသုံးသော Browser က Internet Explore or Mozilla Firefox?
    Res 1. Browser ရဲ့ Tools> Options မှာ Proxy Setting ကိုပြောင်းကြည့်ပါ။
    choose . No Proxy
    choose . Auto Detect
    choose . Manual

    မိမိသုံးနေသော Computer ADSL or Broadband?
    Res 2. Network configurations ကိုသွားပြီး Dynamic ဖြစ်နေရင်
    Static အဖြစ် ပြောင်းရိုက်ထည့်ပြီး စမ်းသပ်ပါ။
    Static ဖြစ်နေရင် Auto Detect ကိုပြောင်းပါ။

    မိမိသုံးထားသော Antivirus or Firewall အားစစ်ပါ။
    Res 3. ကွန်ပျူတာမှာ ထည့်သွင်းထားသော Antivirus နဲ့ Firewall အားစစ်ပါ။
    သူတို့က မိမိကွန်ပျူတာရဲ့ Network ကို ပိတ်ထားတတ်တယ်။
    ဆိုလိုတာက မိမိက ကွန်ပျူတာ အသစ်တစ်လုံး ဆင်တယ်. Antivirus အသစ်ဆိုရင်
    ကွန်ပျူတာ Network စသုံးတဲ့ အချိန်မှာ မိမိရဲ့ network အား public access, private access စသည်ဖြစ်သော်လည်းကောင်း၊ မိမိကွန်ပျူတာ အင်တာနက် IP အား အသုံးပြုခွင့် မပြုခြင်းတို့ကို Antivirus Program တစ်ချို့ပါ Network filtering section တို့မှ မေးတတ်ပါတယ်။ ဒါပေမဲ့ အမှတ်မထင် No လို့ ဖြေလိုက်ရင် အင်တာနက်သုံးလို့မရတော့ပါဘူး။ ဒါမျိုးက Kaspersky Internet Security နဲ့ Bitdefender Internet Security တို့မှာ ဖြစ်တတ်ပါတယ်။
  • edited May 2009 Registered Users
    ကျွန်တော် စက်တွေ လည်း အဲဒီလို ခဏခဏ ဖြစ်ဖြစ်နေတယ်ဗျ..အဲဒါဘာကြောင့်လဲ ဆိုတာ တော့ ကျွန်တော်လည်း အဖြေရှာ မရသေးဘူးဗျာ.. ဒါပေမယ့် အဲဒီလို ဖြစ်လို့ရင် ဖြစ်တဲ့ စက်ရဲ့ IP address ကို တခြားလွတ်တဲံ့ address နဲ့ ပြောင်းပေး လိုက်ရင် .. အင်တာနက်ကွန်နက်ရှင် ရသွား ပြန်တယ်.. ဗျ...အဲလိုကြီး ခဏခဏ ချိန်းနေရတော့ ကျွန်တော်လည်း တော်တော် စိတ်ညစ်နေပြီဗျာ.. အဲဒီ အဖြေလေး ကို ၀ုိင်း စဉ်းစားပေးကြပါအုံးဗျ...:77::77:
  • edited May 2009 Registered Users
    brb_1984 wrote: »
    IP . Gateway . Subnet အားလုံး သိတယ်
    Gateway ကို Ping တော့လဲ reply ပြန်တယ်ဆိုရင်

    Req Test 1. ping www.google.com ဆိုရင်ရော reply ရလား။

    Home page မပေါ်ဘူးဆိုတာက ဘယ် Website ကိုဖွင့်တာလဲ....
    Req Test 1. www.google.com ဆိုပြီးစမ်းကြည့်လိုက်ပါ

    မိမိသုံးသော Browser က Internet Explore or Mozilla Firefox?
    Res 1. Browser ရဲ့ Tools> Options မှာ Proxy Setting ကိုပြောင်းကြည့်ပါ။
    choose . No Proxy
    choose . Auto Detect
    choose . Manual

    မိမိသုံးနေသော Computer ADSL or Broadband?
    Res 2. Network configurations ကိုသွားပြီး Dynamic ဖြစ်နေရင်
    Static အဖြစ် ပြောင်းရိုက်ထည့်ပြီး စမ်းသပ်ပါ။
    Static ဖြစ်နေရင် Auto Detect ကိုပြောင်းပါ။

    မိမိသုံးထားသော Antivirus or Firewall အားစစ်ပါ။
    Res 3. ကွန်ပျူတာမှာ ထည့်သွင်းထားသော Antivirus နဲ့ Firewall အားစစ်ပါ။
    သူတို့က မိမိကွန်ပျူတာရဲ့ Network ကို ပိတ်ထားတတ်တယ်။
    ဆိုလိုတာက မိမိက ကွန်ပျူတာ အသစ်တစ်လုံး ဆင်တယ်. Antivirus အသစ်ဆိုရင်
    ကွန်ပျူတာ Network စသုံးတဲ့ အချိန်မှာ မိမိရဲ့ network အား public access, private access စသည်ဖြစ်သော်လည်းကောင်း၊ မိမိကွန်ပျူတာ အင်တာနက် IP အား အသုံးပြုခွင့် မပြုခြင်းတို့ကို Antivirus Program တစ်ချို့ပါ Network filtering section တို့မှ မေးတတ်ပါတယ်။ ဒါပေမဲ့ အမှတ်မထင် No လို့ ဖြေလိုက်ရင် အင်တာနက်သုံးလို့မရတော့ပါဘူး။ ဒါမျိုးက Kaspersky Internet Security နဲ့ Bitdefender Internet Security တို့မှာ ဖြစ်တတ်ပါတယ်။

    အကိုရေ.. Network configurations ကိုသွားပြီး Dynamic ဖြစ်နေရင်
    Static အဖြစ် ပြောင်းရိုက်ထည့်ပြီး စမ်းသပ်ပါ။
    Static ဖြစ်နေရင် Auto Detect ကိုပြောင်းပါ။
    လို့ ပြောထားတယ်နော်.. Network configurations က ဘယ်က နေ၀င်ရတာလဲ ဆိုတာ ကို အတိအကျလေး ပြောပေးပါလားဗျာ.. ကျွန်တော်ရှာတာ မတွေ့လို့နော်. ကျွန်တော်က လည်း ဘာမှ သိပ်မသိတာ လဲ ပါပါတယ်..ဗျာ..အဲဒီလိုလေး စမ်းကြည့်ချင်တယ်ဗျ... ပြောပေးအုံးနော်....ဘယ်က နေ ဘယ်လို ၀င်ရတယ် ဆိုတာ ကိုနော်....:6::6:
  • edited May 2009 Registered Users
    Originally Posted by brb_1984 View Post
    IP . Gateway . Subnet အားလုံး သိတယ်
    Gateway ကို Ping တော့လဲ reply ပြန်တယ်ဆိုရင်

    Req Test 1. ping www.google.com ဆိုရင်ရော reply ရလား။

    Home page မပေါ်ဘူးဆိုတာက ဘယ် Website ကိုဖွင့်တာလဲ....
    Req Test 1. www.google.com ဆိုပြီးစမ်းကြည့်လိုက်ပါ

    မိမိသုံးသော Browser က Internet Explore or Mozilla Firefox?
    Res 1. Browser ရဲ့ Tools> Options မှာ Proxy Setting ကိုပြောင်းကြည့်ပါ။
    choose . No Proxy
    choose . Auto Detect
    choose . Manual

    မိမိသုံးနေသော Computer ADSL or Broadband?
    Res 2. Network configurations ကိုသွားပြီး Dynamic ဖြစ်နေရင်
    Static အဖြစ် ပြောင်းရိုက်ထည့်ပြီး စမ်းသပ်ပါ။
    Static ဖြစ်နေရင် Auto Detect ကိုပြောင်းပါ။

    မိမိသုံးထားသော Antivirus or Firewall အားစစ်ပါ။
    Res 3. ကွန်ပျူတာမှာ ထည့်သွင်းထားသော Antivirus နဲ့ Firewall အားစစ်ပါ။
    သူတို့က မိမိကွန်ပျူတာရဲ့ Network ကို ပိတ်ထားတတ်တယ်။
    ဆိုလိုတာက မိမိက ကွန်ပျူတာ အသစ်တစ်လုံး ဆင်တယ်. Antivirus အသစ်ဆိုရင်
    ကွန်ပျူတာ Network စသုံးတဲ့ အချိန်မှာ မိမိရဲ့ network အား public access, private access စသည်ဖြစ်သော်လည်းကောင်း၊ မိမိကွန်ပျူတာ အင်တာနက် IP အား အသုံးပြုခွင့် မပြုခြင်းတို့ကို Antivirus Program တစ်ချို့ပါ Network filtering section တို့မှ မေးတတ်ပါတယ်။ ဒါပေမဲ့ အမှတ်မထင် No လို့ ဖြေလိုက်ရင် အင်တာနက်သုံးလို့မရတော့ပါဘူး။ ဒါမျိုးက Kaspersky Internet Security နဲ့ Bitdefender Internet Security တို့မှာ ဖြစ်တတ်ပါတယ်။
    အကိုရေ တိုက်ဆိုင်မဆိုင်လာတော်မသိဘူ။ ကျွန်တော််စက်မှာ ကတော ့cmos bettery အာနည််တာ computer date and time မှာနေလို gtalk တို gmail တို၀င်လို မရဘူ နောက်တော ကျွန်တော် date and time တွေ change လိုက်တော gmail ရော gtalk ရော ပြန်ရတယ်။ပြန်ရလာမရလာတောမပြောတက်ဘူနော် ကျွန်တော်စက်မှာဖြစ်တာလေပြောပြတာ :)
  • edited May 2009 Registered Users
    yaeloeaye wrote: »
    Originally Posted by brb_1984 View Post
    IP . Gateway . Subnet အားလုံး သိတယ်
    Gateway ကို Ping တော့လဲ reply ပြန်တယ်ဆိုရင်

    Req Test 1. ping www.google.com ဆိုရင်ရော reply ရလား။

    Home page မပေါ်ဘူးဆိုတာက ဘယ် Website ကိုဖွင့်တာလဲ....
    Req Test 1. www.google.com ဆိုပြီးစမ်းကြည့်လိုက်ပါ

    မိမိသုံးသော Browser က Internet Explore or Mozilla Firefox?
    Res 1. Browser ရဲ့ Tools> Options မှာ Proxy Setting ကိုပြောင်းကြည့်ပါ။
    choose . No Proxy
    choose . Auto Detect
    choose . Manual

    မိမိသုံးနေသော Computer ADSL or Broadband?
    Res 2. Network configurations ကိုသွားပြီး Dynamic ဖြစ်နေရင်
    Static အဖြစ် ပြောင်းရိုက်ထည့်ပြီး စမ်းသပ်ပါ။
    Static ဖြစ်နေရင် Auto Detect ကိုပြောင်းပါ။

    မိမိသုံးထားသော Antivirus or Firewall အားစစ်ပါ။
    Res 3. ကွန်ပျူတာမှာ ထည့်သွင်းထားသော Antivirus နဲ့ Firewall အားစစ်ပါ။
    သူတို့က မိမိကွန်ပျူတာရဲ့ Network ကို ပိတ်ထားတတ်တယ်။
    ဆိုလိုတာက မိမိက ကွန်ပျူတာ အသစ်တစ်လုံး ဆင်တယ်. Antivirus အသစ်ဆိုရင်
    ကွန်ပျူတာ Network စသုံးတဲ့ အချိန်မှာ မိမိရဲ့ network အား public access, private access စသည်ဖြစ်သော်လည်းကောင်း၊ မိမိကွန်ပျူတာ အင်တာနက် IP အား အသုံးပြုခွင့် မပြုခြင်းတို့ကို Antivirus Program တစ်ချို့ပါ Network filtering section တို့မှ မေးတတ်ပါတယ်။ ဒါပေမဲ့ အမှတ်မထင် No လို့ ဖြေလိုက်ရင် အင်တာနက်သုံးလို့မရတော့ပါဘူး။ ဒါမျိုးက Kaspersky Internet Security နဲ့ Bitdefender Internet Security တို့မှာ ဖြစ်တတ်ပါတယ်။
    အကိုရေ တိုက်ဆိုင်မဆိုင်လာတော်မသိဘူ။ ကျွန်တော််စက်မှာ ကတော ့cmos bettery အာနည််တာ computer date and time မှာနေလို gtalk တို gmail တို၀င်လို မရဘူ နောက်တော ကျွန်တော် date and time တွေ change လိုက်တော gmail ရော gtalk ရော ပြန်ရတယ်။ပြန်ရလာမရလာတောမပြောတက်ဘူနော် ကျွန်တော်စက်မှာဖြစ်တာလေပြောပြတာ :)
    :14:ဟုတ်ကဲ့ ကိုရေလိုအေးရေ.... Date and Time လွဲရင်တော့ Gtalk ရော gmail ေ၇ာ အပြင် kaspersky သုံးထားရင်လည်း ကီးတွေ ကိုထည့်လို့ မရပါဘူး အမြဲတမ်း blacklist ဖြစ်တယ်လို့ ပြနေတာပါ.. အဲဒါ တွေ ကို ကျွန်တော်လည်း ကြုံဖူးပါတယ်.... အခု ဟာ က အဲဒီလို မဟုတ်ပါဘူး.. စက်တွေက အခု မှ အသစ်တွေ ပါ... ဘာကြောင့်လည်းတော့ အဖြေ မသိသေးပါဘူးဗျာ......ကူကြပါအုံး....:77::77:
  • edited May 2009 Registered Users
    yaeloeaye wrote: »
    originally posted by brb_1984 view post
    အကိုရေ တိုက်ဆိုင်မဆိုင်လာတော်မသိဘူ။ ကျွန်တော််စက်မှာ ကတော ့cmos bettery အာနည််တာ computer date and time မှာနေလို gtalk တို gmail တို၀င်လို မရဘူ နောက်တော ကျွန်တော် date and time တွေ change လိုက်တော gmail ရော gtalk ရော ပြန်ရတယ်။ပြန်ရလာမရလာတောမပြောတက်ဘူနော် ကျွန်တော်စက်မှာဖြစ်တာလေပြောပြတာ :)


    ဟုတ်ကဲ့ပါခင်ဗျာ အဲ့မျိုးလဲ ကျွန်တော်ဖြစ်ဖူးပါတယ် ဒါမယ့် ခုဟာက ဘယ်လို ၀က်ဘ်ပေ့ချ် မျိုးကိုခေါ်ခေါ်မရတာပါဗျာ ..

    အကုန်နီးပါးတော့စစ်ပီးပီ ဒါမယ့် :((:((:((
  • edited May 2009 Registered Users
    ကိုအေးချိုရဲ့နက်၀ပ်မှာ ကိုယ်ပိုင် Proxy ထောင်ထားတာလားခင်ဗျ။ ပုဂံနက်မှာပုံမှန်ဆိုရင်တော့ proxy မသုံးရဘူးနော်။ ကိုယ်ပိုင် proxy နဲ့ဆိုရင် proxy မသုံးပဲ router ကိုတိုက်ရိုက် network cable နဲ့ မရတဲ့စက်ကိုချိပ်ကြည့်ပါလား။ အဆင်ပြေပါစေ
  • edited May 2009 Registered Users
    ကျွန်တော့်ဆီမှာကျတော့ဒီလိုမျိုးဖြစ်နေတယ်။ ဒါပေမယ့်နဲနဲတော့ကွာတယ်ဗျ။ ကျွန်တော်က server ကို run box မှာ \\servername နဲ့ခေါ်လို့မရဘူးဖြစ်နေတယ်ဗျာ။ ip နဲ့လဲခေါ်လို့မရဘူး။ ဒါပေမယ့် internet တော့ရတယ်။ server က တော့ ISA ပဲတင်ထားတာပါ၊ server run ပြီးခနနေရင်အဲဒီလိုဖြစ်တာပဲဗျာ။ restart ချလိုက်ရင်တော့ပြန်ကောင်းသွားပြီး ခနနေရင်ပြန်ဖြစ်ပြန်ရောဗျာ။ သိရင်ပြောကြပါဦး။ virus ကြောင့်လား network ကြောင့်လားမသိပါဘူးဗျာ...icon10.gif
  • edited May 2009 Registered Users
    ကျွန်တော့်ဆီမှာကျတော့ဒီလိုမျိုးဖြစ်နေတယ်။ ဒါပေမယ့်နဲနဲတော့ကွာတယ်ဗျ။ ကျွန်တော်က server ကို run box မှာ \\servername နဲ့ခေါ်လို့မရဘူးဖြစ်နေတယ်ဗျာ။ ip နဲ့လဲခေါ်လို့မရဘူး။ ဒါပေမယ့် internet တော့ရတယ်။ server က တော့ ISA ပဲတင်ထားတာပါ၊ server run ပြီးခနနေရင်အဲဒီလိုဖြစ်တာပဲဗျာ။ restart ချလိုက်ရင်တော့ပြန်ကောင်းသွားပြီး ခနနေရင်ပြန်ဖြစ်ပြန်ရောဗျာ။ သိရင်ပြောကြပါဦး။ virus ကြောင့်လား network ကြောင့်လားမသိပါဘူးဗျာ...icon10.gif

    ISA server ကို ခေါ်တာ လား.. ဒါဆို ISA firewall ကို ပြန်စစ်လိုက်ပါနော်... internal ကို allow ပေးထားလား ဆိုဒါ..
  • edited May 2009 Registered Users
    Yaung Sein wrote: »
    ကိုအေးချိုရဲ့နက်၀ပ်မှာ ကိုယ်ပိုင် Proxy ထောင်ထားတာလားခင်ဗျ။ ပုဂံနက်မှာပုံမှန်ဆိုရင်တော့ proxy မသုံးရဘူးနော်။ ကိုယ်ပိုင် proxy နဲ့ဆိုရင် proxy မသုံးပဲ router ကိုတိုက်ရိုက် network cable နဲ့ မရတဲ့စက်ကိုချိပ်ကြည့်ပါလား။ အဆင်ပြေပါစေ


    အခုကျွန်တော်သုံးတာက MPT က အိုင်ပီစတားပါခင်ဗျ ကိုယ်ပိုင် proxy မထောင်ထားပါဘူး ဒီတိုင်း router ကို တိုက်ရိုက်ပဲချိတ်ထားတဲ့ စက်ပါခင်ဗျ
  • edited May 2009 Registered Users
    A-Cho wrote: »
    ကျွန်တော့ဆီက စက်တစ်လုံး window ပြန်တင်ပြီး ပြန်သုံး ပါတယ်ခင်ဗျာ

    ဒါမယ့် စက်က အင်တာနက်မရဘူးဖြစ်နေတယ်ခင်ဗျ

    IP . Gateway . Subnet အားလုံး သိတယ်ခင်ဗျ

    Gateway ကို Ping တော့လဲ reply ပြန်တယ်

    ဒါပေမယ့် အင်တာနက် သုံးလို့ကိုမရဘူး

    နက်ခ် ၀က်လဲမိပါတယ်ခင်ဗျာ

    အဲ့လာစက်ကပဲကြောင်တာလား

    ဒါမှမဟုတ် ကျွန်တော်ပဲ ဘာမှားနေလဲ မသိဘူးခင်ဗျ .. ဆွေးနွေးပေးကြပါဦးဗျာ


    အားလုံးပျော်ရွှင်ကြပါစေဗျာ..

    nslookup ခေါ်လို့ DNS ကျလား.. မကျရင် Internet မထွက်လို့.. server ထိုင်ထားလား..
    server ရှိရင် ဘာ server လုပ်ထားလဲပေါ့နော်... DNS မှာ ns0.myantel.net.mm
    အောက်မှာ 203.81.71.69 (Bagan connection) ဆိုရင် ကောင်းပြီး.. server ဆိုရင် တမျိုးစဉ်းစားမယ်နော်...
  • edited May 2009 Registered Users
    A-Cho wrote: »
    အခုကျွန်တော်သုံးတာက MPT က အိုင်ပီစတားပါခင်ဗျ ကိုယ်ပိုင် proxy မထောင်ထားပါဘူး ဒီတိုင်း router ကို တိုက်ရိုက်ပဲချိတ်ထားတဲ့ စက်ပါခင်ဗျ

    MPT IPStar ဆိုရင် router မှာ Gateway ကို 172.20.40.89
    DNS 203.81.71.19
    203.81.71.20
    အဲဒါထည့်ပေးပါ. computer မှာလဲ DNS ထည့်ပေးပါ...
    Browser မှာက Proxy ကို 203.81.64.34 :8080 ဒါဆို Ok ပြီး စမ်းကြည့်လိုက်ပါနော်..
  • edited May 2009 Registered Users
    ကျွန်တော့်ဆီမှာကျတော့ဒီလိုမျိုးဖြစ်နေတယ်။ ဒါပေမယ့်နဲနဲတော့ကွာတယ်ဗျ။ ကျွန်တော်က server ကို run box မှာ \\servername နဲ့ခေါ်လို့မရဘူးဖြစ်နေတယ်ဗျာ။ ip နဲ့လဲခေါ်လို့မရဘူး။ ဒါပေမယ့် internet တော့ရတယ်။ server က တော့ ISA ပဲတင်ထားတာပါ၊ server run ပြီးခနနေရင်အဲဒီလိုဖြစ်တာပဲဗျာ။ restart ချလိုက်ရင်တော့ပြန်ကောင်းသွားပြီး ခနနေရင်ပြန်ဖြစ်ပြန်ရောဗျာ။ သိရင်ပြောကြပါဦး။ virus ကြောင့်လား network ကြောင့်လားမသိပါဘူးဗျာ...icon10.gif

    ဒါလေး တချက်ကြည့်ပြီး install လိုက်ပါဗျာ။ Microsoft security hotfix လေးပါ။
    http://www.microsoft.com/technet/security/Bulletin/MS08-067.mspx
    
    Install ပြီး reboot လုပ်ရပါတယ်။

    ဘာဖြစ်တာလဲဆိုရင်တော့ ကျနော်ဒီမှာပြောဖူးပါတယ်
    http://www.mysteryzillion.org/forums/showthread.php?t=3909
    
  • edited May 2009 Registered Users
    A-Cho wrote: »
    ကျွန်တော့ဆီက စက်တစ်လုံး window ပြန်တင်ပြီး ပြန်သုံး ပါတယ်ခင်ဗျာ

    ဒါမယ့် စက်က အင်တာနက်မရဘူးဖြစ်နေတယ်ခင်ဗျ

    IP . Gateway . Subnet အားလုံး သိတယ်ခင်ဗျ

    Gateway ကို Ping တော့လဲ reply ပြန်တယ်

    ဒါပေမယ့် အင်တာနက် သုံးလို့ကိုမရဘူး

    နက်ခ် ၀က်လဲမိပါတယ်ခင်ဗျာ

    အဲ့လာစက်ကပဲကြောင်တာလား

    ဒါမှမဟုတ် ကျွန်တော်ပဲ ဘာမှားနေလဲ မသိဘူးခင်ဗျ .. ဆွေးနွေးပေးကြပါဦးဗျာ


    အားလုံးပျော်ရွှင်ကြပါစေဗျာ..

    ဝိုင်းကူတဲ့လူတွေ ပိုပြီး clear image ရအောင် ကျနော်သူ့ကို check ခိုင်းပြီးတလောက် ပြောပြမယ်ဗျာ။
    Ping ကရနိုင်တလောက် အထိအကုန်ရတယ်ဗျာ Network ကြောင့်လဲမဟုတ်ဖူး။
    DNS ကြောင့်လို့ထင်လို့ IP နဲ့ browse ခိုင်းတော့ http://209.85.171.104 လဲမရဘူးလို့ပြောတယ်။ အဲဒါ google IP ဗျာ။ အဲတော့ DNS issue မဟုတ်ပြန်ဖူး။
    Anti-virus exit လုတ် Windows Firewall off ပြီးလဲမရဘူး။ Application issue လဲမဟုတ်ပြန်ဘူး။
    ကျနော့ conclusion က IE setting / Gateway filter တစ်ခုခုဖြစ်နိုင်တယ်ထင်တယ်။ မဟုတ်ရင်တော့ မသိဘူးဗျာ :D:D:D

    အခုတော့ Firefox download လုတ်ခိုင်းထားတယ်။ ခဏနားရတာပေါ့ :P:P:P
  • edited May 2009 Registered Users
    Divinity wrote: »
    ဝိုင်းကူတဲ့လူတွေ ပိုပြီး clear image ရအောင် ကျနော်သူ့ကို check ခိုင်းပြီးတလောက် ပြောပြမယ်ဗျာ။
    Ping ကရနိုင်တလောက် အထိအကုန်ရတယ်ဗျာ Network ကြောင့်လဲမဟုတ်ဖူး။
    DNS ကြောင့်လို့ထင်လို့ IP နဲ့ browse ခိုင်းတော့ http://209.85.171.104 လဲမရဘူးလို့ပြောတယ်။ အဲဒါ google IP ဗျာ။ အဲတော့ DNS issue မဟုတ်ပြန်ဖူး။
    Anti-virus exit လုတ် Windows Firewall off ပြီးလဲမရဘူး။ Application issue လဲမဟုတ်ပြန်ဘူး။
    ကျနော့ conclusion က IE setting / Gateway filter တစ်ခုခုဖြစ်နိုင်တယ်ထင်တယ်။ မဟုတ်ရင်တော့ မသိဘူးဗျာ :D:D:D

    အခုတော့ Firefox download လုတ်ခိုင်းထားတယ်။ ခဏနားရတာပေါ့ :P:P:P

    ဟုတ်တယ်ဗျ ကျွန်တော်နားမရှင်းတာက windows အသစ်တင်ထားတယ်ပြောတယ် ဒါဆိုရင် setting အားလုံးက default ပဲ။(တကယ်ဘာမှမပြင်ဘူးဆိုရင်ပေါ့ :D) Antivirus တင်ထားလဲ web browsing ကကောင်းကောင်းအလုပ်လုပ်ပါတယ်။ ဘာများဖြစ်နေတာလဲမသိဘူး တော်တော်ထူးဆန်းနေတယ်။ internet က login လုပ်မှရတဲ (ဥပမာ။ ။ PPPoE) လိုဟာ မျိုးလားမသိဘူး အဲဒါမျိုးဆိုရင်တော့ဖြစ်နိုင်တယ်။ Ipstar အကြောင်းကတော့ကျွန်တော်သိပ်မသိဘူးဗျ။:D
  • edited May 2009 Registered Users
    MPT IPStar ဆိုတော့ ကျွန်တော်ပြောတဲ့ IP တွေ ထည့်ပြီးသွားပြီလား မသိဘူးနော်...
    MPT IPStar က အဲဒါတွေလိုလို့ပါ...
Sign In or Register to comment.