MYSTERY ZILLION တွင် English သို့မဟုတ် Unicode ဖြင့်သာ အသုံးပြုခွင့်ရှိသည်။ ဇော်ဂျီ ၊ ဧရာ စသည်တို့ကို အသုံးပြုခွင့် မရှိ။ Unicode fonts များမှာ Mon3,Yunghkio, Myanamr3 စသည်များ အသုံးပြုနိုင်သည်။ Unicode Guide ကို ဒီမှာ Download ချပါ။ Zawgyi to Unicode Converter
Don't share ebook or software if nobody request. You can find free book websites on here. We are welcome for discussion or asking question instead.

Php Drop Down List Event

edited June 2010 in PHP
Drop Down List Event ကို Php နဲ့ ဘယ်လိုရေးရလဲ သိချင်ပါတယ်
သိသောဘော်ဒါများ ဝင်ရောက် ဆွေူးနွေးပေးပါအုံး

မှတ်ချက်များ

  • edited September 2009 Registered Users
    ဒါမျိုုးလေးစမ်းကြည့်ပါလား...

    <select name="member" class="dropdownmenus">
    <option selected></option>
    <?

    while ($row = mysql_fetch_array($sql_result)) {
    extract($row);

    echo "<option value='$name'>$name</option>";

    }
    ?>
    </select>
  • edited September 2009 Registered Users
    kyishaung wrote: »
    ဒါမျိုုးလေးစမ်းကြည့်ပါလား...

    <select name="member" class="dropdownmenus">
    <option selected></option>
    <?

    while ($row = mysql_fetch_array($sql_result)) {
    extract($row);

    echo "<option value='$name'>$name</option>";

    }
    ?>
    </select>
    ကျေးဇူးပဲ ဘော်ဒါ
    စမ်းကြည့်လိုက်မယ်
    error တွေ့ရင်ထပ်မေးမယ်နော်
  • edited September 2009 Registered Users
    Dropdown List က ချိန်းလိုက်တဲ့ Value ကိုလိုက်ပြီး တန်းပလိပ်ဒီဇိုင်းပြောင်းချင်ပါတယ် ဘယ်လိုရေးရမလဲဆိုတာပြောပြပေးပါဗျာ
  • edited September 2009 Registered Users
    MrShanma wrote: »
    Dropdown List က ချိန်းလိုက်တဲ့ Value ကိုလိုက်ပြီး တန်းပလိပ်ဒီဇိုင်းပြောင်းချင်ပါတယ် ဘယ်လိုရေးရမလဲဆိုတာပြောပြပေးပါဗျာ

    အသုံး၀င်လိမ့်မယ်လို့ထင်ပါတယ်။
    [PHP]
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">;
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">;
    <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <title>Untitled Document</title>
    <script language="javascript" type="text/javascript">
    function load_themes(thisform)
    {
    var id = thisform.selectedIndex;
    var name = thisform.options[id].text;
    alert(name);
    var th_val=thisform.value;
    self.location='?themes_id='+ th_val;
    }

    </script>
    </head>
    <?php
    $bgcolor = array(1=>'black',2=>'blue',3=>'green');
    ?>
    <body bgcolor="<?php echo $bgcolor[$_GET]; ?>">
    <form name="themes" method="post" action="<?php echo $_SERVER; ?>">
    <select name="bgcolor" onchange="load_themes(this);">
    <option value="1" <?php echo ($_GET == 1 ? 'selected="selected"' : ''); ?>>black</option>
    <option value="2" <?php echo ($_GET == 2 ? 'selected="selected"' : '') ; ?>>blue</option>
    <option value="3" <?php echo ($_GET == 3 ? 'selected="selected"' : '') ; ?>>green</option>
    </select>
    </form>
    </body>
    </html>
    [/PHP]
  • edited September 2009 Registered Users
    thar5oe wrote: »
    အသုံး၀င်လိမ့်မယ်လို့ထင်ပါတယ်။
    [php]
    <!doctype html public "-//w3c//dtd xhtml 1.0 transitional//en" "http://www.w3.org/tr/xhtml1/dtd/xhtml1-transitional.dtd">;
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">;
    <head>
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <title>untitled document</title>
    <script language="javascript" type="text/javascript">
    function load_themes(thisform)
    {
    var id = thisform.selectedindex;
    var name = thisform.options[id].text;
    alert(name);
    var th_val=thisform.value;
    self.location='?themes_id='+ th_val;
    }

    </script>
    </head>
    <?php
    $bgcolor = array(1=>'black',2=>'blue',3=>'green');
    ?>
    <body bgcolor="<?php echo $bgcolor[$_get]; ?>">
    <form name="themes" method="post" action="<?php echo $_server; ?>">
    <select name="bgcolor" onchange="load_themes(this);">
    <option value="1" <?php echo ($_get == 1 ? 'selected="selected"' : ''); ?>>black</option>
    <option value="2" <?php echo ($_get == 2 ? 'selected="selected"' : '') ; ?>>blue</option>
    <option value="3" <?php echo ($_get == 3 ? 'selected="selected"' : '') ; ?>>green</option>
    </select>
    </form>
    </body>
    </html>
    [/php]
    အခုလိုရေးပြပေးတဲ့အတွက်ကျေးဇူးပါ။ ကိုးကားလေ့လာဖို့နေရာလေးတွေကို ရှိရင်မျှေ၀ပေးဖို့တောင်းဆိုပါတယ်:d
  • edited September 2009 Registered Users
    MrShanma wrote: »
    အခုလိုရေးပြပေးတဲ့အတွက်ကျေးဇူးပါ။ ကိုးကားလေ့လာဖို့နေရာလေးတွေကို ရှိရင်မျှေ၀ပေးဖို့တောင်းဆိုပါတယ်:d

    အခုအချိန်ထိလက်မလွှတ်နိုင်သေးတာက www.w3schools.com
    စာအုပ်တွေလိုချင်ရင်တော့ ကိုစေတန်၊ ကိုလူပျိုကြီး၊ Mr.DBA၊ ကိုပုရင့်၊ကိုဇက်(Zack)၊ကိုယောင်စိန်နဲ့ ကိုကြည့်ရှောင်တို့ဆီမှာတောင်း(ပင့်ပေးခဲ့ပြီး စီနီယာကြီးများကို) :P :b :d ကျွန်တော်ဆီမှာတော့ တစ်အုပ်ပဲရှိတယ် လိုချင်ရင် တော့ ပေးလိုက်မယ်။ စာအုပ်နာမည်က www.google.com :D:D:D:D

    သားဆိုး
  • edited September 2009 Registered Users
    thar5oe wrote: »
    အခုအချိန်ထိလက်မလွှတ်နိုင်သေးတာက www.w3schools.com
    စာအုပ်တွေလိုချင်ရင်တော့ ကိုစေတန်၊ ကိုလူပျိုကြီး၊ Mr.DBA၊ ကိုပုရင့်၊ကိုဇက်(Zack)၊ကိုယောင်စိန်နဲ့ ကိုကြည့်ရှောင်တို့ဆီမှာတောင်း(ပင့်ပေးခဲ့ပြီး စီနီယာကြီးများကို) :P :b :d ကျွန်တော်ဆီမှာတော့ တစ်အုပ်ပဲရှိတယ် လိုချင်ရင် တော့ ပေးလိုက်မယ်။ စာအုပ်နာမည်က www.google.com :D:D:D:D

    သားဆိုး



    ကိုသားဆိုး အခုလိုေ၀မျှပေးတာကိုကျေးဇူးပါ ကျနော့်နားရှိတာကိုပြန်ပေးခဲ့ပါရစေ
    http://www.phpeasystep.com
    ဒါနဲလေးနဲ့မလုံလောက်သေးရင်ပေးဦးမယ်နောက်ထပ်
    http://www.tizag.com/:D:D:D:D:D:D:D:D:D
  • edited October 2009 Registered Users
    အားလုံးမင်္ဂလာပါခင်ဗျာ ကျွန်တော်မှာ ဒီလို code လေးရှိပါတယ်..အဲဒါ ကျွနန်တော်က..နုပ်လိုက်တာနဲ့
    အခြား barnyar.php ကို သွားချင်တာ ခင်ဗျာ..ဘယ်လိုလေးလုပ်ရမလဲဆိုတာ ကူညီပေးပါဦးခင်ဗျာ..
    <form>

    <select name="choice" id="choice" onchange="MM_openBrWindow('pop.php?','popup','location=yes,scrollbars=yes,width=5000,height=300')" >
    <option value=""><--Please Select--></option>
    <?php
    $sql="SELECT cat_id,cat_name FROM tbl_category";
    $result =mysql_query($sql);
    while ($data=mysql_fetch_assoc($result)){


    ?>
    <option value="<?php echo $data ?>" ><?php echo $data ?></option>
    <?php
    }
    ?>

    </select>


    <form>



    ကျေးဇူးတင်ရှိပါတယ်ခင်ဗျာ...
  • edited October 2009 Registered Users
    soesan wrote: »
    အားလုံးမင်္ဂလာပါခင်ဗျာ ကျွန်တော်မှာ ဒီလို code လေးရှိပါတယ်..အဲဒါ ကျွနန်တော်က..နုပ်လိုက်တာနဲ့
    အခြား barnyar.php ကို သွားချင်တာ ခင်ဗျာ..ဘယ်လိုလေးလုပ်ရမလဲဆိုတာ ကူညီပေးပါဦးခင်ဗျာ..
    <form>

    <select name="choice" id="choice" onchange="MM_openBrWindow('pop.php?','popup','location=yes,scrollbars=yes,width=5000,height=300')" >
    <option value=""><--Please Select--></option>
    <?php
    $sql="SELECT cat_id,cat_name FROM tbl_category";
    $result =mysql_query($sql);
    while ($data=mysql_fetch_assoc($result)){


    ?>
    <option value="<?php echo $data ?>" ><?php echo $data ?></option>
    <?php
    }
    ?>

    </select>


    <form>



    ကျေးဇူးတင်ရှိပါတယ်ခင်ဗျာ...

    <form action="barnyar.php" method="post"> အဲ့လိုထည့်လိုက်ရင်ရပါတယ်....
  • edited June 2010 Registered Users
    ကူကျပါ အုုံး
    ိdropdwon box လုပ် ထား တာ စစ် ဖို ့မ *ေ ရးတတ် လို ့
    ကုဒ်က ဒီမှာ ပါ
    <select name="contact_type" id="contact_type">
    <option value="">Select a customertype...</option>
    <option value="sms" <?php if (!(strcmp("sms", $row_contact))) {echo "selected=\"selected\"";} ?>>SMS Services</option>
    <option value="mlm" <?php if (!(strcmp("mlm", $row_contact))) {echo "selected=\"selected\"";} ?>>MLM Services</option>
    <option value="Domain" <?php if (!(strcmp("Domain", $row_contact))) {echo "selected=\"selected\"";} ?>>Domain Hosting Services</option>
    <option value="cms" <?php if (!(strcmp("cms", $row_contact))) {echo "selected=\"selected\"";} ?>>CMS Services</option></select>
    အဲ ့ ဒါ choose ပြီ း ရင် အ လုပ် မလုပ် လို ့
    ရ ချင် တာ က choose ထား တဲ ့ဟာက sms service ဆို ရင် သူ နဲ ့ဆို င် တဲ ့ *ေ ဒ တာ *ေ တွ ကို အ ဲ ့ဒီ မျက် နာ မှာပဲ *ေ ပါ *ေ စ ချင် တယ် ကူညီပါ

    sql *ေ ဒတာ ပါ
    mysql_query(select contact_id, contact_first, contact_last, contact_web, expiry_date from contacts where contact_type=\"mlm\"";
    *mlm ေ န ရာ မှာ တခု ခု ထ ဲ ့ရမှာ မလား' ၄ခု လုံး အတွက် *ေ ရး ရ မှာ လား မ ရှင် း ဘူ း ဖြစ် *ေ န လို ့ ပါ

    code က www.simplecustomer.com *ေ န download လုပ် ထား တာ ပါ..
    ကုဒ် အ ပြည် ့အစုံ က ဒီ မှာ ပါ..
    <?php require_once('includes/config.php');
    include('includes/sc-includes.php');
    $pagetitle = Contact;

    //SORTING
    $name = "name_up";
    if (isset($_GET)) {
    $sorder = "ORDER BY contact_last ASC";
    $name = "name_down";
    } elseif (isset($_GET)) {
    $sorder = "ORDER BY contact_last DESC";
    }

    $web = "web_up";
    if (isset($_GET)) {
    $sorder = "ORDER BY contact_web ASC";
    $web = "email_down";
    } elseif (isset($_GET)) {
    $sorder = "ORDER BY contact_web DESC";
    }

    $expiry_date = "expiry_date_up";
    if (isset($_GET)) {
    $sorder = "ORDER BY expiry_date ASC";
    $expiry_date = "expiry_date_down";
    } elseif (isset($_GET)) {
    $sorder = "ORDER BY expiry_date DESC";
    }
    //END SORTING

    mysql_select_db($database_contacts, $contacts);
    $query_contacts = "SELECT * FROM contacts $sorder";
    $contacts = mysql_query($query_contacts, $contacts) or die(mysql_error());
    $row_contacts = mysql_fetch_assoc($contacts);
    $totalRows_contacts = mysql_num_rows($contacts);

    if ($totalRows_contacts < 1) {
    header('Location: contact.php');
    }

    //delete multiple contacts
    if (isset($_POST)) {
    foreach($_POST as $key => $value) {
    if ($value) {
    mysql_query("DELETE FROM contacts WHERE contact_id = ".$value."");
    }

    }
    set_msg('Contacts Deleted');
    header('Location: contacts.php'); die;
    }
    //

    //
    ?>
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">;
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">;
    <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
    <title><?php echo $pagetitle; ?>s</title>
    <script src="includes/lib/prototype.js" type="text/javascript"></script>
    <script src="includes/src/effects.js" type="text/javascript"></script>
    <script src="includes/validation.js" type="text/javascript"></script>
    <script src="includes/src/scriptaculous.js" type="text/javascript"></script>

    <link href="includes/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
    <link href="includes/simplecustomer.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
    </head>

    <body>
    <?php include('includes/header.php'); ?>

    <div class="container">
    <div class="leftcolumn">
    <h2>Contacts</h2>
    <?php if ($totalRows_contacts > 0) { ?>
    <form id="form1" name="form1" method="post" action="">
    <table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
    <tr>
    <td colspan="4" align="right"><a href="csv.php"><strong>Export</strong></a><strong> | </strong><a href="batch.php"><strong>Import</strong></a> </td>
    </tr>
    <tr>
    <td colspan="4"><span class="notices" id="notice" style="display:<?php echo $dis; ?>">
    <?php display_msg(); ?>
    </span></td>
    </tr>
    <tr>
    <td>
    <table>
    <tr>
    <td><select name="contact_type" id="contact_type">
    <option value="">Select a customertype...</option>
    <option value="sms" <?php if (!(strcmp("sms", $row_contact))) {echo "selected=\"selected\"";} ?>>SMS Services</option>
    <option value="mlm" <?php if (!(strcmp("mlm", $row_contact))) {echo "selected=\"selected\"";} ?>>MLM Services</option>
    <option value="Domain" <?php if (!(strcmp("Domain", $row_contact))) {echo "selected=\"selected\"";} ?>>Domain Hosting Services</option>
    <option value="cms" <?php if (!(strcmp("cms", $row_contact))) {echo "selected=\"selected\"";} ?>>CMS Services</option></select>
    </td>
    </tr>
    </table>
    </td>
    </tr>

    <th width="26%" style="padding-left:5px"><a href="?<?php echo $name; ?>">Name</a></th>
    <th width="27%"><a href="?<?php echo $web; ?>">Domain</a></th>
    <th width="40%"><a href="?<?php echo $expiry_date; ?>">Expiry Date</a></th>
    <th width="7%">Delete</th>
    </tr>

    <?php do { $row_count++; ?>
    <tr <?php if ($row_count%2) { ?>bgcolor="#F4F4F4"<?php } ?>>
    <td style="padding-left:5px"><a href="contact-details.php?id=<?php echo $row_contacts; ?>"><?php echo $row_contacts; ?> <?php echo $row_contacts; ?></a></td>
    <td><?php echo $row_contacts[contact_web] ? $row_contacts : $na; ?></td>
    <td><a href="mailto:<?php echo $row_contacts; ?>"><?php echo $row_contacts; ?></a></td>
    <td>
    <input name="d[<?php echo $row_contacts; ?>]" type="checkbox" id="d[<?php echo $row_contacts; ?>]" value="<?php echo $row_contacts; ?>" />
    </td>
    </tr>
    <?php } while ($row_contacts = mysql_fetch_assoc($contacts)); ?>


    <tr>
    <td style="padding-left:5px"> </td>
    <td> </td>
    <td colspan="2" align="right"><input type="submit" name="Submit" value="Submit" /></td>
    </tr>

    </table>
    </form>
    <?php } ?>



    </div>
    <?php include('includes/right-column.php'); ?>
    <br clear="all" />
    </div>

    <?php include('includes/footer.php'); ?>

    </body>
    </html>
  • edited June 2010 Registered Users
    oh... nobody is replying?:39::39:
    please reply to my problem asap.. its urgent..
    please
    plz
  • edited June 2010 Administrators
    you code is so mussy ... and I'm not understand your writing :(

    Can you write with english ? and also code should be block structure .
  • edited June 2010 Registered Users
    actually the main problem is i dunno how to combine with the selection form drop down box and the same page.
    the problem is like that>> the dropdown box that i created was not working, only values can choose nothing happened.
    Attachment not found.
    what i want is >> the code for "drop down box selection activation" and should i use javascript?

    this code is dropdown box code.
    <select name="contact_type" id="contact_type">
                        <option value="">Select a customertype...</option>
                                <option value="sms" <?php if (!(strcmp("sms", $row_contact['contact_type']))) {echo "selected=\"selected\"";} ?>>SMS Services</option>
                                <option value="mlm" <?php if (!(strcmp("mlm", $row_contact['contact_type']))) {echo "selected=\"selected\"";} ?>>MLM Services</option>
                                <option value="Domain" <?php if (!(strcmp("Domain", $row_contact['contact_type']))) {echo "selected=\"selected\"";} ?>>Domain Hosting Services</option>
                                <option value="cms" <?php if (!(strcmp("cms", $row_contact['contact_type']))) {echo "selected=\"selected\"";} ?>>CMS Services</option></select>
    




    [IMG]file:///C:/Users/50f%213a/AppData/Local/Temp/moz-screenshot-1.png[/IMG]

    i hope u understand my poor english... :eek::rolleyes:
  • edited June 2010 Administrators
    Try this.
    [PHP]<?php
    if(isset($_POST))
    {
    echo $_POST;
    }
    ?>
    <form action="<?php echo $_SERVER ?>" method="post">
    <select name="contact_type" id="contact_type">
    <option value="">Select a customertype...</option>
    <option value="sms" <?php echo (isset($_POST) && $_POST=="sms") ? "selected='selected'" : ""; ?>>SMS Services</option>
    <option value="mlm" <?php echo (isset($_POST) && $_POST=="mlm") ? "selected='selected'" : ""; ?>>MLM Services</option>
    <option value="Domain" <?php echo (isset($_POST) && $_POST=="Domain") ? "selected='selected'" : ""; ?>>Domain Hosting Services</option>
    <option value="cms" <?php echo (isset($_POST) && $_POST=="cms") ? "selected='selected'" : ""; ?>>CMS Services</option>
    </select>
    <input type="submit" name="doaction" value="Submit" />
    </form>[/PHP]
  • edited June 2010 Registered Users
    i tried with your code but its still not working. the thing is only show "sms" or "mlm" that was choose from box.
    but i still confuse how to connect with sql?do i need to code sql query?

    these are the whole form format:
    [PHP]
    <?php if ($totalRows_contacts > 0) { ?>
    <form id="form1" name="form1" method="post" action="">
    <table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
    <tr>
    <td colspan="4" align="right"><a href="csv.php"><strong>Export</strong></a><strong> | </strong><a href="batch.php"><strong>Import</strong></a> </td>
    </tr>
    <tr>
    <td colspan="4"><span class="notices" id="notice" style="display:<?php echo $dis; ?>">
    <?php display_msg(); ?>
    </span></td>
    </tr>
    <tr>
    <td>
    <table>
    <tr>
    <td><select name="contact_type" id="contact_type">
    <option value="">Select a customertype...</option>
    <option value="sms" <?php echo (isset($_POST) && $_POST=="sms") ? "selected='selected'" : ""; ?>>SMS Services</option>
    <option value="mlm" <?php echo (isset($_POST) && $_POST=="mlm") ? "selected='selected'" : ""; ?>>MLM Services</option>
    <option value="Domain" <?php echo (isset($_POST) && $_POST=="Domain") ? "selected='selected'" : ""; ?>>Domain Hosting Services</option>
    <option value="cms" <?php echo (isset($_POST) && $_POST=="cms") ? "selected='selected'" : ""; ?>>CMS Services</option>
    </select>
    </td>
    </tr>
    </table>
    </td>
    </tr>

    <th width="26%" style="padding-left:5px"><a href="?<?php echo $name; ?>">Name</a></th>
    <th width="27%"><a href="?<?php echo $web; ?>">Domain</a></th>
    <th width="40%"><a href="?<?php echo $expiry_date; ?>">Expiry Date</a></th>
    <th width="7%">Delete</th>
    </tr>

    <?php do { $row_count++; ?>
    <tr <?php if ($row_count%2) { ?>bgcolor="#F4F4F4"<?php } ?>>
    <td style="padding-left:5px"><a href="contact-details.php?id=<?php echo $row_contacts; ?>"><?php echo $row_contacts; ?> <?php echo $row_contacts; ?></a></td>
    <td><?php echo $row_contacts[contact_web] ? $row_contacts : $na; ?></td>
    <td><a href="mailto:<?php echo $row_contacts; ?>"><?php echo $row_contacts; ?></a></td>
    <td>
    <input name="d[<?php echo $row_contacts; ?>]" type="checkbox" id="d[<?php echo $row_contacts; ?>]" value="<?php echo $row_contacts; ?>" />
    </td>
    </tr>
    <?php } while ($row_contacts = mysql_fetch_assoc($contacts)); ?>


    <tr>
    <td style="padding-left:5px"> </td>
    <td> </td>
    <td colspan="2" align="right"><input type="submit" name="Submit" value="Submit" /></td>
    </tr>

    </table>
    </form>
    <?php } ?>
    [/PHP]

    this is sql code:
    [PHP]
    mysql_query(select contact_id, contact_first, contact_last, contact_web, expiry_date from contacts where contact_type=\"mlm\"";
    [/PHP]
  • edited June 2010 Administrators
    because your sql is wrong. try to change like that.
    [PHP]
    mysql_query("select contact_id, contact_first, contact_last, contact_web, expiry_date from contacts where contact_type='mlm' "); [/PHP]
Sign In or Register to comment.