MYSTERY ZILLION တွင် English သို့မဟုတ် Unicode ဖြင့်သာ အသုံးပြုခွင့်ရှိသည်။ ဇော်ဂျီ ၊ ဧရာ စသည်တို့ကို အသုံးပြုခွင့် မရှိ။ Unicode fonts များမှာ Mon3,Yunghkio, Myanamr3 စသည်များ အသုံးပြုနိုင်သည်။ Unicode Guide ကို ဒီမှာ Download ချပါ။ Zawgyi to Unicode Converter
Don't share ebook or software if nobody request. You can find free book websites on here. We are welcome for discussion or asking question instead.

Exchange server

edited May 2009 in Networking
Hello, all MZ friends! Please help me and discuss me.
Exchanger server 2 လုံး ချိတ်ရင် အဆင်ပြေပါ့မလားခင်ဗျား.မြန်မာပြည်က internet connection ဖြင့်။ ၀ိုင်းပြီး အကြံညံလေးပေးကြပါ ခင်ဗျား.... ကျေးဇူးတင်ပါတယ်ခင်ဗျား.....
ွှTwo Domain and Two Exchange server are different location.
They have red link wimax internet connection.

မှတ်ချက်များ

  • edited April 2009 Registered Users
    Exchange Server ကို ဘယ်လိုနေရာမှာ သုံးမှန်းတောင် မသိဘူး
    ပြောပေးကြပါဥိီး သိတဲ့သူများ
  • edited April 2009 Registered Users
    ကျေးဇူးတင်ပါတယ် EveningPrimrose.
    Exchange server က mail server ပါ။ microsoft ကထုတ်တာပါခင်ဗျား။
  • edited April 2009 Registered Users
    လုပ်ကြပါအုံးဗျာ.... ကိုစေတန် တို့ ...
    ကျွန်တော်ကို ကူညီမယ့်သူမရှိဘူးထင်တယ်နော်။
  • edited May 2009 Registered Users
    အား ရှက်တောင် ရှက်လာပြီး... တစ်ယောက်မှ မဇြေပြေးပါလားခင်ဗျား..
    Admin ရေ ကျွန်တော် post ကို ဖျက်လိုက်ပါတော့ ဗျာ..
    ကျေးဇူးပါ...:2::2::2::2:
  • edited May 2009 Administrators
    kemose wrote: »
    အား ရှက်တောင် ရှက်လာပြီး... တစ်ယောက်မှ မဇြေပြေးပါလားခင်ဗျား..
    Admin ရေ ကျွန်တော် post ကို ဖျက်လိုက်ပါတော့ ဗျာ..
    ကျေးဇူးပါ...:2::2::2::2:

    မလောနဲ့လေ Bro ရဲ့ ... သိတဲ့လူတွေ ဖတ်မိရင် ဖြေပေးကြမှာပါ ... :)

    ကျနော်ဆို ဖြေချင်ပါတယ် ... ဒါပေမဲ့ Bro မေးတာကို ကျနော်မသိတော့ မဖြေနိုင်ဘူးလေ ... အဲလိုတွေ ဖြစ်မှာပါ ...

    သိတဲ့လူတွေ ဖတ်မိရင်တော့ ဖြေပေးကြမှာပါ ... ဟိုသီချင်းထဲကလို ... ~~~ ခဏတော့သီးခံပါ ... ~~~ :5:
  • edited May 2009 Registered Users
    You can connect two exchange servers but how is your connections? ADSL or WiMax? My advice is ADSL because Exchange needs consistent connections because it needs Active directory. You are intend to use Exchange therefore I hope you are familiar with exchange. Right?
    Then you know exchange needs a lot of resources and powerful Systems.
    Do you want to know how to connects?
  • edited May 2009 Registered Users
    Hi Ei Ei ...Do you know how to connect?
  • edited May 2009 Registered Users
    Yap Ei Ei. But i afraid for internet connection. So i want to know if exsiting connection like that please advice to me.
    I have ADSL 512, WiMax 256, Two IPStar. Which one can suitable?
    Thanks for reply to me for all.

    Yap I know how to connect. But can you share me for another method?
    I know
    -AD replication.
    -Exchange Site to Site with route mail.
    thanks a lot.
  • edited May 2009 Registered Users
    ဟုတ် ကို Alexander. ကျေးဇူးပါခင်ဗျား..
  • edited May 2009 Registered Users
    iPSTAR is no good for exchange frequently down.
    If ADSl and WiMAx are from Bagan then it may be OK to connect.
    First you have to do both network can see each other. that will be like VPN connection or if both are ADSL and their address range are same then it is very easy to see each other.
    example if ADSL is
    ip 10.160.131.88
    subnet 255.255.255.248
    DNS 203.81.71.69
    DNS 203.81.71.73
    gateway : 10.160.131.1


    Wi Max is 10.168.131.66
    subnet 255.255.255.248
    DNS 203.81.71.69
    DNS 203.81.71.73
    gateway : 10.160.131.1

    then you first install direct connection to both servers and ping each other. it will reply your ping request and you can see each other. After that you have to promote AD Domain and install exchange to each server. after that
    you have to configure in DNS server of each server MX record.
    First I think you must first test to see each other. Then I will try to explain more. Actually it is quite complex to explain in this forum it is easy to explain face to face.:39::39::39:
  • edited May 2009 Registered Users
    Sorry , let me hijack this thread for one question. လူရှိတုန်း မေးရတာ

    I dont get quite well how Exchange server communicate with AD. My understanding is Exchange server take user's credentials from AD, is that all ?
    What's the role and responsibilities of AD for Exchange operations ?

    Just for my knowledge . Thanks in advance. =D:67::67:
  • edited May 2009 Registered Users
    ok အကို Divinity,
    Exchange take LDAP from AD. This is for lightweight directory access protocol. This protocol for Global Address Book. you know.
    Exchange Global Address Book.
    So many have. But i only know upper one.
    ok bro.
    thanks.
  • edited May 2009 Registered Users
    EIEIYgn, I have 17 branches. So I want all branches linke to my mail server.
    main branches are 5 branches. How about that. How you want to advice to me.
    MY HEAD WILL BE GONE COZ VERY HOT. PLEASW HELP ME.
  • edited May 2009 Registered Users
    I would like to inquiry one that Can we connect Exchange to Exchange through Wi-Max to ADSL..
    Wi-Max IP is 172.*.*.*.
    ADSL IP is 10.*.*.*.

    Is it possible?...
  • edited May 2009 Registered Users
    puja wrote: »
    I would like to inquiry one that Can we connect Exchange to Exchange through Wi-Max to ADSL..
    Wi-Max IP is 172.*.*.*.
    ADSL IP is 10.*.*.*.

    Is it possible?...
    ISP တစ်ခုတည်းက ဆိုရင်တော့ IP တွေက Routable ဖြစ်ပြီးသားပဲလေနော်..
    ရမှာပါ..
  • edited May 2009 Registered Users
    ISP တစ်ခုထဲတောင်မှ IP တွေကို routing မပေးထားဘူးထင်တင်ဗျာ...
    Technically က မခက်ဘူး policy ကစဉ်းစားနေရတယ်...
    စိတ်ညစ်လာပြီးဗျာ...
    ဒီက routing ကလဲ ဘယ်လိုလုပ်ထားမှန်းကို မသိဘူး
    port တွေက ဘယ်ဟာ ပိတ်လဲ ဖွင့်လဲဆိုတာ သိတဲ့ လူများ မျှေ၀ကြပါအုံးခင်ဗျား...:106::106:
  • edited May 2009 Registered Users
    Yes..we can't connect even though we are in the one ISP in Myanmar..:39:
  • edited May 2009 Registered Users
    မအိအိချိတ်ထားတဲ့ Exchange က Under one Domain in two seperate places therefore I don't face problems in routing and MX records are pretty working.
    Yes main problem is ISP routing and I think may be problems. Therefore just now I am testing for two WiMax and ADSL exchange connections.Wait for two or three days and I will tell my test results. here.
  • edited May 2009 Registered Users
    EIEIYgn, I have 17 branches. So I want all branches linke to my mail server.
    main branches are 5 branches. How about that. How you want to advice to me.
    MY HEAD WILL BE GONE COZ VERY HOT. PLEASW HELP ME.
    quote.gif
    ဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂ
    အဲလောက်များတာတော့ချိတ်ဘူးသေးဘူးရှင့်။ တကယ်ကဒါမျိုးဆိုရင် Network consultant ကောင်းကောင်းရှာပြီးမေးတာကပိုအဆင်ပြေပါမယ်။
  • edited May 2009 Registered Users
    ဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂဂ
    အဲလောက်များတာတော့ချိတ်ဘူးသေးဘူးရှင့်။ တကယ်ကဒါမျိုးဆိုရင် Network consultant ကောင်းကောင်းရှာပြီးမေးတာကပိုအဆင်ပြေပါမယ်။
    Yap That right.Need expert consultant.
    BUT မလုပ်နိုင်ရင် ကိုယ်ညံ့လို့ပေါ့နော်... လုပ်နိုင်အောင်တော့လုပ်ကြည့်ရမှာဘဲလေ..အခုလောလောဆယ်တော့ မြန်မာနည်းမြန်မာ့ ဟန်နဲ့ဖြေရှင်းထားတယ်... ဟီး ဟီး ...
    Different between Theory and Piratical are like this...
  • edited May 2009 Registered Users
    EiEiYgn wrote: »
    မအိအိချိတ်ထားတဲ့ Exchange က Under one Domain in two seperate places therefore I don't face problems in routing and MX records are pretty working.
    Yes main problem is ISP routing and I think may be problems. Therefore just now I am testing for two WiMax and ADSL exchange connections.Wait for two or three days and I will tell my test results. here.

    I am interesting in it...

    You told " One Domain in two separate places "
    I am interesting it..Now I am using like this...
    One Domain and Exchange which is using from 4 separate locations. So Can I know the which connection are you using? And All are with Wi-Max....

    I am using...3 Wi-Max and one ADSL...But in there...

    ADSL to Wi-Max is ok

    But Wi-Max to ADSL is problem

    And one..I think u are using with port forwarding in router..Is it right?
  • edited May 2009 Registered Users
    ဘယ်လိုချိတ်ချင်တာလဲ............... ဒိုမိန်းနှစ်ခုက နာမည်တစ်ခုဆီလား........ နာမည်တစ်ခုထဲလား........... exchange ကမေးကကော...... ဘယ်လိုသုံးချင်တာလဲ....... ဆိုလိုချင်တာ.............. တစ်ခုက Domain တစ်ခုက AD လား........... ဒါမှမဟုတ် နှစ်ခုလုံး DC တွေချည်းလား...........
  • edited May 2009 Registered Users
    Cyberhack wrote: »
    ဘယ်လိုချိတ်ချင်တာလဲ............... ဒိုမိန်းနှစ်ခုက နာမည်တစ်ခုဆီလား........ နာမည်တစ်ခုထဲလား........... exchange ကမေးကကော...... ဘယ်လိုသုံးချင်တာလဲ....... ဆိုလိုချင်တာ.............. တစ်ခုက Domain တစ်ခုက AD လား........... ဒါမှမဟုတ် နှစ်ခုလုံး DC တွေချည်းလား...........
    1.separate DC,AD,Exchange,DNS.
    2.one DC,separate child domain,separate AD.
  • edited May 2009 Registered Users
    One Exchange server....One Domain....in Yangon

    All branch offices around the Myanmar are connecting to Exchange Server in Yangon...
  • edited May 2009 Registered Users
    အားလုံးသော သူငယ်ချင်းများ VPN ရပါတယ်.. ဒါပေမယ့် လောလောဆယ် ကျွန်တော် bagan တစ်ခုတည်းဘဲ စမ်းရသေးတယ်. VPN connection ယူပြီး Exchange Server ကို smtp connector နဲ့ဘဲ ချိတ်တာ အဆင်ပြေနေပါတယ်.. AD replication ကိုတော် မလုပ်ရဲသေးဘူးနော်... တော်ကြာမရရင် ရုံးမှာ ကွိုင်တက်မှာစိုးလို့ပါ....
    MDY Wimax ကလဲရတယ်.. bagan ip star ကလဲရတယ်.. bagan DSL ကလဲရတယ်.. ကျွန်တော် WiMax ဆီကိုလေ.. WiMax ကို Static IP တောင်းလို့ရပါသလား.. သိရင်ဖြေပေးကြပါအုံးနော်... ကျေးဇူးပါ...
  • edited May 2009 Registered Users
    VPN ကတော့ရပါတယ်.. internet connection ကောင်းရင်ပေါ့နော်.. connection မကောင်းရင်တော့ ဘာမှကို လုပ်လို့မရတာ... Exchange Server ကို child domain လုပ်ပြီး internet connection ကနေသွားမယ်ဆိုရင် တိုင်ပက်ပြီးလို့တာ မှတ်လိုက်တော့... မလုပ်တာအကောင်းဆုံးဘဲ.. အဲ ဒါပေမယ့် OWA(outlook web access) နဲ့ သွားမယ်ဆိုရင်တော့ ok တယ်ဗျာ.. တစ်ခုဘဲရှိတာ.. OWA က .PST file ထုတ်မရဘူး (ကျွန်တော်မလုပ်တတ်ဘူး) အဲလိုဖြစ်နေတယ်..အဲဒါဆို ပြီးပြီဗျာ.. ကြိုက်တဲ့ရုံးက ကိုယ့် Domain ကို use လို့ရပြီပေါ့...:)):)):))
    Exchange ထဲမှာ user mail file size ကို တော့ resize လုပ်ထားဖို့တော့ လိုတာပေါ့နော်..
    connection က 1mb တောင် သိပ်လက်မခံချင်ဘူးလေ... exchange default mail send and receive size က 3mb ရှိတယ်ဆိုတော့... :68::68::68: Exchange 2007 မှာတော့ authetication server ထိုင်ပြီးတော့ လုပ်ရမှာပေါ့နော.. 2003 မှာတော့ windows authetication ဘဲဆိုတော့ security ကတော့ နည်းတာပေါ့နော်...
    သိတဲ့ member များရှိရင်လဲ ဆွေးနွေးကြပါအုံး.....
  • edited May 2009 Registered Users
    i have adsl 512, wimax 256, two ipstar. Which one can suitable?

    အမလေး..မနဲ မနောပါလား.. ဒါနဲ ့ ဘာ ရုံးလဲ ဟင်..ဆိုက်ဘာ ကဖေး လား.. ဆိုက်ဘာ ဆိုရင်

    ဂွတ်တယ်နော်.. တော်တော်မြန်မှာဘဲ..
  • edited May 2009 Registered Users
    minlwin121 wrote: »
    အမလေး..မနဲ မနောပါလား.. ဒါနဲ ့ ဘာ ရုံးလဲ ဟင်..ဆိုက်ဘာ ကဖေး လား.. ဆိုက်ဘာ ဆိုရင်

    ဂွတ်တယ်နော်.. တော်တော်မြန်မှာဘဲ..

    ရုံးပါ.. cyber cafe မဟုတ်ပါ.. ကိုမင်းလွင်....
  • edited May 2009 Registered Users
    Now I also can't connect VPN server....
    Using Local VPN server to connect among branches office

    Why Internet Connection is not stable in Myanmar?
  • edited May 2009 Registered Users
    Leave this duty for GOD!!
    Cos ppl have no idea about it!!:P

    Netlynker:67:


    puja wrote: »
    Now I also can't connect VPN server....
    Using Local VPN server to connect among branches office

    Why Internet Connection is not stable in Myanmar?
  • edited May 2009 Registered Users
    Duty of GOD!!!!!!:O:O:O
    Oh..surprised!!
Sign In or Register to comment.